- hirdetés -

Kávéillat, megnyitó és árverés – Gombkötő Edit amatőr festő alkotásai az Amadeusban.

Megnyitóval egybekötött árverésnek adott otthont az Amadeus Kávéház december elsején. Gombkötő Edit amatőr festő alkotásit bemutató kiállításon megtekinthető a Gyopárosfürdőről készült alkotása is, melyet árverésre bocsátott, az ebből befolyó teljes összeget a kórház gyerekosztályának ajánlja fel. Erről készült korábbi írásunkat itt olvashatod.

Gombkötő Edit Orosházán született, fodrászként dolgozik saját üzletében. Már késő iskolás éveiben sokat rajzolt grafittal és szénnel, de olajfestékkel csak ’98-ban kezdett dolgozni. Az olajfestészet művészetébe Szőke Zsuzsa festőművész vezette be, mesterének Fekete Jánost tekinti, akinek a realista ábrázolás szeretetét köszönheti. Ilovszky Béláné Irénke néni vezette be a virágcsendéletek gyönyörű világába, az utóbbi években pedig Eötvös András óráin tökéletesítette rajztudását, a portrékészítést, és az emberi alak ábrázolását. Edit leggyakrabban tájképeket és virágcsendéleteket fest.

A festményt jótékonysági célra ajánlotta fel Gömbkötő Edit

– Az alkotó képeit aligha kell bemutatnunk, hiszen azok beszélnek magukról realista ábrázolásuknak köszönhetően – hangzott el Zalai Mihály alpolgármester megnyitó beszédében. – Nem kell kommentárt fűzni a képeihez, nem állít rejtvényt csodálói elé, mert a mindennapok szépségét akarja bemutatni. Munkáival azt üzeni, hogy rajong a szépségért, a természetért, a virágokért, és mindezt valóságosan kívánja láttatni velünk.

A megnyitót követően a festő leleplezte a Polgármesteri Hivatal részére ajándékozott képét, ami a régi-új helyén álló Kossuth-szobrot ábrázolja. Az alkotás a kiállítást követően, a hivatal földszinti aulájában lesz látható.

Gombkötő Edit munkáját és a festészetet is ugyanannak a célnak veti alá: közösséget kíván teremteni. Közösségi gondolkodása abban a nagy lelkű gesztusban is megnyilvánul, amellyel a Gyopárosfürdőről készített tájképet ajánl fel jótékonysági célra. A festmény kikiáltási ára 30 ezer forint, melyre a kiállítás végéig, január 2-ig lehet licitálni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.