- hirdetés -

Az együttműködés lehetőségeiről értekeztek a gyermekönkormányzatok a regionális találkozón.

A Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Társaság (GYIÖT) és az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (OHGYIÖK) közös szervezésében valósult meg a hétvégi gyermekönkormányzati találkozó. A november 30. és december 2. közötti rendezvényen 27 fiatal vett részt, akik nemrégiben alapítottak saját településükön gyermekönkormányzatot, illetve még csak tervezik annak létrehozását.

A hétvégi rendezvény a GYIÖT egyik projektjének, „A jövő GYÖKerei a ma és a tegnap” egyik állomása. Ez a második találkozó volt, amit régiónként szerveztek meg, viszont az egész országból érkeztek résztvevők, többek között Debrecenből, Nyíregyházáról és Miskolcról is.

Az egyik leghangsúlyosabb program a szombat délelőtti kerekasztal beszélgetés volt a polgármesteri hivatalban, amin a fiatalok mellett részt vett Dr. Dancsó József polgármester, Csizmadia Ibolya alpolgármester és Gál Nikolett a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárság képviseletében.

– A kerekasztalnál arról beszélgettünk, hogy a települési és a gyermekönkormányzat miként tud együttműködni, hogyan tudják egymás munkáját segíteni – tájékoztatott Herbert Bíborka a GYIÖT alelnöke.

Csizmadia Ibolya elmondása szerint az orosházi GYIÖK és az önkormányzat között jó a kapcsolat, az ifjúságot érintő témákban együttműködnek, az ő igényeiket felmérve építik ki közösen a koncepciót. A rendezvény szombat délután és vasárnap délelőtt a művelődési házban folytatódott. A résztvevők többek között kommunikációs módszerekkel ismerkedtek meg, és gyakorlati tanácsokat kaptak, amiket hazatérve saját településükön végzett munkájukban hasznosíthatnak. A szervezők és résztvevők is pozitívan értékelték a hétvégét. A házigazdák és a vendégek is hasznos tapasztalatokkal gyarapodtak.

A találkozó az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával valósult meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.