- hirdetés -

Hatvan fiatal készült a választásra, két napon át sok fontos információhoz jutottak.

Októberben érnek véget a gyermekönkormányzat két éves mandátumai. A soron következő választást megelőzően választási felkészítő tréninget tartott a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (Gyiök) a művelődési központban. A kétnapos program fontos információkat adott a Gyiök felépítéséről, munkájáról, és segített azoknak, akik szívesen jelöltetnék magukat, de még bizonytalanok. A rendezvényen mintegy hatvan tanuló vett részt, akik városunk oktatási intézményeiből érkeztek.

A GYiök segítő, Sándor Enikő oktatja az ifjúságot
A Gyiök segítő, Sándor Enikő játékszabály ismertetés közben

Az első napon jégtörő játékok, majd ezt követően szekcióülések vártak a fiatalokra, melynek keretében adott témák köré csoportosulva dolgozták ki a feladatokat. Másnap magát a gyermek-önkormányzati választást „gyakorolták” egy szimulációs játék keretében.

A két nap programját Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens, Sándor Enikő Gyiök felnőtt segítő, Bálint Andrea, Hatvani Lilla és Szénási Tamara külsős segítők bonyolították le.

A program a Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács támogatásával valósult meg. Még nyáron pályázott az orosházi Gyiök az ötlet megvalósítására, sikeresen – tudtuk meg Csizmadia Gergely, ifjúsági ügyekért felelős önkormányzati képviselőtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.