- hirdetés -

A koncertorgonistát kávéházi beszélgetésünk alkalmával a vasárnapi koncertjéről faggattuk.

Rákász Gergely orgonaművész december 2-án 18 órától koncertet ad a művelődési házban, erről itt olvashatsz bővebben. Nem először lép fel az orosházi közönség előtt, különleges hangszerét is ismerjük már, és nagy rá az esély, hogy most is ámulatba ejti a hallgatóságot.

Legutóbb tavaly nyáron találkoztunk veled, akkor az “Egy Koncert Kékben” című előadás kapcsán beszélgettünk. A mostani koncerten mit hallhatunk tőled? 

Rákász Gergely (Fotó: rakaszgergely.hu)

– A koncert azt a címet kapta, hogy Christmas Magic, tehát Karácsonyi Varázs. Ennek két oka is van. Egyrészt a művek választása, idén 150 éves Debussy, eljátszom a Holdfényt, felcsendül Vivaldi Négy évszakból a Tél, Csajkovszkij Diótörője, Händeltől a Halleluja, tehát már maga a műsor is varázslatos. Másrészt, a csodálatos hangszerem miatt kapta a “Magic” elnevezést a koncert.

Tavaly, mikor nálunk koncerteztél, már ezzel a hangszerrel jöttél, ami akkor még nagyon új volt. Sikerült megszoknod, megismerned?

– Most először merem azt mondani, hogy ez varázslat. Mikor az ember egy templom orgonáján játszik, az kicsit olyan, mint az egy éjszakás kaland. Mert odamegy reggel, gyakorol délutánig, és amit délutánig megismert az orgonából azt adja elő. Amit én szerettem volna, az egy 20 éves házasság egy hangszerrel, amit mindenhova magammal tudok vinni, így Orosházától Londonig ugyanazt a minőséget mutathatom a kedves hallgatóknak. Az előző hangversenynél már ismerkedtünk, de igazán most tudom azt mondani, hogy ismerem, összeszoktunk.

Pár éve megénekeltetted a közönséget. Most is számíthatunk hasonlóra?

– Hogyha ezt így előre eltervezném, akkor nem is lenne meglepetés – mondja nevetve. – Az egy nagyon szép pillanat volt, a mai napig örömmel emlékszem rá: egy ráadást zongoráztam akkor. Lehet, hogy most is lesz ilyen, még nem tudom. De remélem ugyan olyan jó hangulat lesz, mint akkor. Lelki akkumulátortöltőként funkcionált a koncert, utána még napokkal később is kaptam az üzeneteket, hogy milyen jól érezték magukat és hogy feltöltődtek. Nagyon jól esett ez a visszajelzés.

Rákász Gergely koncertjére páros belépőt nyerhetsz! A részleteket itt olvashatod.

Jegyelővétel: Petőfi Művelődési Központ, Kossuth utca 1. Tel: 68/412-065. Jegyek ára: 2000 forint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.