- hirdetés -

Szabó Ágnes mondta ezt edzőjének, Musztafa Imrének. Az orosházi sportoló egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a kolumbiai Világjátékokon. Januártól készül.

Januárban kezdi meg a felkészülést a jövő nyári Világjátékokra az Orosházi Toldi SE versenyzője, Szabó Ágnes. Mint ahogy arról már olvashattatok nálunk, Ági kijutott a 2013-as The World Gamesre, és egyedüli magyar erőemelőként vehet részt a világversenyen, melyet 2013. július 25-e és augusztus 4-e között a kolumbiai Caliban rendeznek. Azt mondja, a következő hónapokban mindent alávetnek ennek.

Ági módosított edzéstervvel készül (Fotó: ipf.com)

−Nagyon örültem, hogy sikerült kvalifikálnom a Világjátékokra a legutóbbi világbajnokság eredménye alapján. Számolgattunk már előtte is, reméltük, hogy összejön, és végül jónak bizonyult a Wilks pontom, így beválogattak. A felkészülés januárban kezdődik. Az edzések mellett folyamatosan jönnek majd a versenyek is, de ezeket felkészülési versenyeknek vesszük. Bízom benne, hogy csúcsformában leszek júliusra – emelte ki Szabó Ágnes.

Legutóbb 2005-ben jutott ki magyar erőemelő Világjátékokra. A toldis vezetőedző, Musztafa Imre szerint kemény félév jön, Áginak fejben is „ott kell lenni.”
− Sporttörténelmi sikerről van szó. 2005-ben Mészáros Tibor volt kint egyedüli magyar erőemelőként a Világjátékokon, 2009-ben, a tajvanira senki nem jutott ki. Egyébként akkor is két orosháziban reménykedtünk, Szabó Ági mellett Kovács Ferencben, de nem sikerült. A november eleji Puerto Ricó-i világbajnokságon Ági nagyon szép eredményt ért el. Guggolásban 230 kg-mal új országos csúcsot állított be, fekvenyomásban bronzérmes lett, összetettben negyedikként zárt. A vébé után kaptuk a hírt a nemzetközi szövetségtől, az IPF-től, hogy kijutott a Világjátékokra – hangsúlyozta Musztafa Imre.

Cél a legjobb hatba kerülés

Az edzésterv némileg módosul januártól, a Toldi vezetőedzője a legjobb hatba várja az orosházi sportolót Kolumbiában.
– Január közepén kezdünk, és mindent alávetünk ennek a megmérettetésnek. Nem lesz az, hogy készülünk a Duna kupára vagy az Európa-bajnokságra, csak a Világjátékokra koncentrálunk. Számolgattam már, és úgy gondolom, az első hatban benne lesz Ági, de hogy azon belül milyen helyezést ér el, az kiszámíthatatlan. Nagyon erős versenyzők vannak, bármi megtörténhet. Kemény félév jön, és nagyon meg kell választani az időzítést is, ha túledzett, az sem jó. Fejben is ott kell lennie Áginak, mert Puerto Ricoban is ezzel csúszott el. Amit az edzésen megcsinál, azt ott is tudnia kell teljesíteni – tette hozzá Musztafa Imre.

A The World Games (Világjátékok) nemzetközi versenysorozat az olimpiai játékok programjában nem szereplő sportágak legnagyobb világversenye, melyet négyévenként rendeznek, 2013-ban Kolumbia lesz a házigazda.

A Toldi elnökétől azt is megtudtuk, miszerint Orosháza kapta meg a 2015-ös Ifjúsági és Junior Női, Férfi Erőemelő Európa-bajnokság rendezési jogát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.