- hirdetés -

21 taggal megalakult a Magyar Rákellenes Liga Orosházi Alapszervezete.

Az alakuló ülést november 26-án tartották, amin részt vett Strommer Szilvia, a Magyar Rákellenes Ligán belül működő Önkéntes Szolgálat vezetője, aki részletesen bemutatta a liga tevékenységét és ismertette a Szervezeti és Működési Szabályzatot, valamint az Alapszabályzatot. A jelenlévők egyhangú szavazással megválasztották a vezetőséget: az elnök Trupulainé Sramkó Rita, a két alelnök Sramkó Renáta és Trupulai György lett.

– A rákkal megbetegedett emberek és azok családjának teljes körű támogatása a célunk, valamint hangsúlyozzuk az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságát – már fiatalkorban is. Összejöveteleinket havonta egyszer tartjuk, és lesznek klubfoglalkozásaink is, amin a tagok ingyenesen, mindenki más jelképes díj fejében vehet részt – tájékoztatott Trupulainé Sramkó Rita. Idén még két összejövetelt tervez a szervezet, a következőt december első hetében, ahol a jövő évi programtervről és a karácsony körülre tervezett kis ünnepségükről lesz szó.

A szervezet várja olyan támogatók jelentkezését, aki felajánlásaikkal (tüzelő, élelmiszer stb.) olyan családokat segítenének, amelyeknek egyik tagja rákbeteg és nehéz anyagi körülmények között élnek. Az alapszervezet a támogatási rendszerek útvesztőjében is segít kiigazodni, hisz a tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegséggel érintettek közül sokan nem is tudják, milyen támogatási illeti őket. Azokat is várják – akár érintett, akár segíteni szeretne –, akik tagjai lennének az orosházi alapszervezetnek, egy barátságos és lelkes csapatnak!

Jelentkezni lehet: Trupulainé Sramkó Ritánál, telefon: 70/280-1506, e-mail: sramko.rita@gmail.com, illetve az orosházi szervezet megtalálható a Facebookon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.