- hirdetés -

Rengeteg kátyúval volt dolga a városüzemeltetésnek az elmúlt félévben. 300 tonna aszfaltot használtak fel útjavításra.

A tavalyi hideg tél bizony nyomott hagyott a város útjain, ezek javítása fejeződött be a mai napon.
– Az útkarbantartási és pályaszerkezet javítási munkálatokat a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. végezte. A belváros mellett a külső városrészekben (Szőlők, Rákóczitelep, Újosztás, Szentetornya, Monori tanyák) folyó aszfaltozási munkák május 3-án kezdődtek és november 28-án fejeződtek be – tájékoztatott Farkas Elemér műszaki vezető.

A Vasvári utcában is javították az utat (Fotó: Melega Krisztián)

A városüzemeltetésnek az önkormányzattal kötött megállapodása alapján útellenőrzési kötelezettsége van, melynek alapján folyamatos ellenőrzést végeznek minden olyan aszfaltburkolattal ellátott úton, ami az önkormányzat tulajdonában van.
– Az ellenőrzések során és a lakosság által történt észrevételek alapján ütemeztük a munkálatokat. Az eltelt hónapok alatt mintegy 300 tonna aszfaltot dolgoztunk be, a munkálatokat a Start munkaprogram keretén belül foglalkoztatottak, valamint a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai végezték. A tavalyi hideg tél miatt idén rendkívül kátyúsak voltak az utak városszerte, ezért volt szükség a nagy mennyiségű aszfalt bedolgozására – összegzett a műszaki vezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.