- hirdetés -

Hatalmas küzdelemben orosházi bravúr Kecskeméten, és jó eredmények Budapesten.

UNIVER KTE Kft. Kecskemét – Asztalitenisz SE Orosháza I. 8-10 női NB.I. ”A” Kecskemét

A találkozó előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a hazai szakvezetők nem bíznak semmit a véletlenre, hiszen a csapatukban a rutinos Barsai és Jónyer mellett helyet kapott EXTRA Ligás játékosuk a walesi válogatott Charley Charlotte is.

A vendégek túllépve a hétközi problémákon (betegség, a sorozatterhelés okozta fáradtság, stb.) a megszokott összeállításban, nyugodtan készültek az összecsapásra.

A párosok után 1–1-re alakult az állás, majd egészen 6–5-ig a hazaiak vezettek egy két mérkőzéssel. Ekkor az orosházi fiatalok sorozatban négy győzelmet aratva fordítottak, melyek során Czvalinga nagyszerű játékkal 3–1 arányban nyert Charley ellen. Ekkor Jónyer és Barsai 3–2 arányban nyert Szabó és Balogh ellen úgy, hogy Klaudia az első két játszma megnyerése után a következő hármat 12–10,13–11,15–13 arányban veszítette el sorozatos mérkőzéslabdákról. Így a döntés az utolsó mérkőzésre maradt, mely során a mezőny legfiatalabb játékosa a serdülőkorú Fehér Zsófia 0–2 arányú hátrányba került. Ebben közrejátszott az is, hogy fél szemmel a Barsai – Balogh mérkőzést figyelte, így nem koncentrált a saját találkozójára. Ezt követően két szoros 11–8 arányú játszmában egyenlített, így a döntés az utolsó szettre maradt. Zsófi 4–1 arányú előnyre tett szert, amikor érthetetlenül elkezdett kapkodni és ellenfele Kiss nemhogy fordított, hanem 10–8 arányú vezetéshez és így két mérkőzéslabdához jutott. Ekkor az orosházi lány ismét magára talált, visszatért az eredeti taktikához és sorozatban négy poént nyerve, 12–10 arányban eldöntötte a két bajnoki pont sorsát – tudtuk meg Bogdánffy Csaba vezetőedzőtől.

Az orosházi csapat minden tagja dicséretesen küzdött, de ki kell emelni a két serdülő Fehér és Czvalinga taktikus és összességében fegyelmezett játékát, így ezen a mérkőzésen ők voltak a húzóemberek.

Győztesek: Fehér Zsófia, Czvalinga Dóra 3-3, Szabó Mariann 2, Balogh Klaudia 1, valamint a Balogh – Fehér páros 1.

Újonc Huszak Bajnokság Budapest

A hétvégén az Ormai László csarnokban rendezték meg az év egyik legfontosabb újonc seregszemléjét a Huszak Bajnokságot, melyen a ranglista első huszonöt versenyzője indulhatott, köztük az ASE két versenyzője Séllei Anett és Benkő Anett.

Az indulókat ötfős csoportokba sorsolták, ahonnan körmérkőzés után az első két helyezett az 1–10, míg a harmadik, negyedik helyezett a 11–20 pozícióért játszhatott tovább. Mivel minkét orosházi lány a döntő összecsapásokon 3–2 arányú vereséget szenvedtek, a ranglistának megfelelően második csoportba kerültek, ahova 1–1 győzelmet vittek magukkal. A feszített ütemű körmérkőzés után végül Benkő Anett veretlenül, 9 győzelemmel az összesített 11. , míg Séllei Anett három vereséggel a 14. helyen végzett. Különösen Benkő Anett teljesítménye dicséretes, hiszen ezzel a szezonkezdethez viszonyítva jelentős fejlődésről tett tanúbizonyságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.