- hirdetés -

Budapesten, az Ormai László asztalitenisz-csarnokban rendezték meg az Országos Ifjúsági Csapatbajnokságot, valamint a MOATSZ Kupát.

A csapatok versenyében az ASE Orosháza a csoportmérkőzések során először fordulatos mérkőzésen, több nyerési esélyt elszalasztva, 4-3 arányban vereséget szenvedett a Postás II. csapatától, majd a továbbjutás szempontjából döntő mérkőzésen 4-1 arányban nyert a Szekszárd AC ellen. A főtáblán a négy közé jutásért a sorsolás szeszélye folytán az első helyen kiemelt, és a verseny későbbi győztesével a Postás I. csapatával kerültek szembe, akiktől 4-0 arányban vereséget szenvedtek, így az ötödik helyet szerezték meg.

Az egyéni versenyben Balogh Klaudia és Fehér Zsófia volt érdekelt, a selejtező csoportjukat mindketten veretlenül megnyerték. A főtáblán Klaudia első mérkőzésén 4-0 arányban nyert Lintner (Postás SE) ellen, majd ugyanilyen arányban vereséget szenvedett Matastik (Postás SE) ellen. Zsófi első mérkőzésén több alkalommal a legnagyobb meglepetést szolgáló győzelem kapujában állt Lakatos (Postás SE) ellen. 3-2 szett arányú vezetésénél két mérkőzéslabdához jutott, de nem sikerült a győzelmet megszereznie, mivel ellenfele egyenlítése után a döntő játszmában 11-9 arányban veszített – tudtuk meg Bogdánffy Csaba vezetőedzőtől.

A lányok a megszerzett ranglistapontok alapján az ifjúsági mezőnyben az előkelő hatodik, illetve kilencedik helyen várják a 2013. évi versenyszezont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.