- hirdetés -

Ez derült ki pénteken a városházán azon szakemberek nyilatkozataiból, akik egy Comenius pályázat keretében a polgármester vendégei voltak.

Mint elhangzott, az írországi partnerek (Cavan megyéből) éppen az ottani oktatási rendszerbe igyekeznek bevezetni az informatika oktatás erősítését, a magyar tanterveket fordították le, és hasznosítják. A magyar partner viszont az IKT-eszközök használatában elöl járó írek gyakorlatát ismerheti meg a pályázat keretében. A március óta tartó kapcsolatot a Tempus Közalapítványnak köszönhetik, mindkét fél gyümölcsözőnek nevezte.

A pályázat költségeit átcsoportosítva a Táncsics tehetségközpont 13 tablet PC-t vehetett át – jelképesen a polgármestertől-, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák a szerzett tapasztalatokat. Elsőként a Vörösmarty Tagintézmény kapja meg kipróbálásra az eszközöket, Jankóné Mihály Brigitta igazgató írta alá az erről szóló megállapodást dr. Dancsó Józseffel.

Az ír küldöttség és az új táblagépek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint korábban megírtuk, az „Egész életen át tartó tanulás programja (LLP) Comenius régió együttműködések” program keretében 38.750 euró uniós támogatással valósítják meg a projektet, amelyben a Táncsics Székhelyintézménye és Vörösmarty tagintézménye mellett a városi könyvtár is partnerként vesz részt. Ennek keretében két különböző ország régióinak együttműködésére van lehetőség, a résztvevők tapasztalatcserékre utazhatnak egymás intézményeibe. A tavaszi ír látogatás óta az orosháziak is megfordultak Cavan megyében.

„Egész életen át tartó tanulás programja (LLP) Comenius régió együttműködések” Projektcím: Az IKT határok kiszélesítése, felkészülés a jövőre
Azonosító szám: 11/0029-C/6007
38.750.- euró Európai Uniós támogatás
Honlapcím: comenius.oroshaza.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.