- hirdetés -

Az óvodásoknak és alsósoknak osztják ki az egészséges tejtermékeket öt napon át a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából az Orosházi Gazdakör szervezésében.

Ingyen joghurtot kapnak a héten az óvodások és alsó tagozatos diákok Orosházán és a kistérségben. Az Orosházi Gazdakör által lebonyolított program már hagyományosnak mondható, az elmúlt években is nagy örömmel fogadták a kezdeményezést az intézményekben. Idén öt napon át jutnak egészséges, finom tejtermékhez a gyerekek, hétfőn indult az akció.

Egy Könd ovis eszi a joghurtot (Fotó: Vági Kata)

– Hétfőtől péntekig minden óvodás és alsó tagozatos kisdiák kap napi egy pohár egészséges joghurtot. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötöttünk idén is együttműködési megállapodást, ennek keretében érkezett meg Orosházára a 24 ezer pohár joghurt. A program a városi óvodák, iskolák mellett a térségi településeket is érintik – mondta el az Orosházi Gazdakör elnöke, Horváth József.

A joghurtot most is örömmel fogadták az iskolákban, óvodákban, ahol kiemelt figyelmet fordítanak a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra. A szervezők célja is ez, felhívni a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára.
– Célunk, hogy a gyerekek már fiatalkorban megismerkedjenek az egészséges táplálkozással. Akciónk lebonyolításában Orosházán a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény, a településeken pedig az iskolák konyhái vesznek részt. Programunk segítség ezeknek az intézményeknek, a gyerekek szakszerű ellátásához járulunk hozzá – emelte ki az OrosCafénak nyilatkozva Horváth József.

Az óvodások és az alsó tagozatos diákok péntekig minden nap egy pohár tápláló joghurtot kapnak Orosházán és a kistérség településein.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.