- hirdetés -

A Körúti Színház mutatja be Orosházán dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó című zenés vígjátékát, melynek egyik főszereplője Tahi-Tóth László lesz.

A színművészt arról kérdeztük, mit jelent számára ez a darab, amely egykor nagy sikerű filmként vonult be a hazai kultúrtörténetbe?

– Ön milyen szerepet játszik a darabban?

– Kabos Gyula szerepét, Halmos Aladárt játszom, aki a történet motorja. Kabos korának egyik legszórakoztatóbb színésze volt, nagy példaképem, minden filmjét megnéztem. Természetesen a szerelemről szól a darab. A milliomos bankigazgató beleszeret egy szegény kislányba, úgy intézi, hogy nyerjen egy autót és beáll hozzá sofőrnek. Lemennek nyaralni Lillafüredre, Halmos Aladár pedig követi őket. Természetesen happy end a történet vége.

– Mi a különbség a film és a darab között?

Tahi-Tóth László és Kovalik Ági (Fotó: Fidelio.hu)

– Sajnos, a színpadon nem lehet igazi autóval menni, ezért egy nagy poszter ábrázolja a meseautót és elmesélik, eléneklik, hogy merre járnak. Nagyon jó a darab zenéje is! A filmben szép tájak vannak, ezt a színpadon elmeséljük. Ez a színház varázsa és ereje, hogy a néző odaképzeli magát a helyszínre. Én nem is néztem meg a második filmet, mert annyira szerettem az elsőt! Nem akartam, hogy az illúzió elszálljon. Nagyon örültem, hogy vissza tudtam idézni Kabos hangját. Nem is titkolom, hogy szeretnék rá hasonlítani

– Hogy áll a vezetéssel?

– Nagyon szeretek vezetni. Most van életemben először meseautóm. Igazi márka, ezt már meg lehet tartani hosszú időre. A stresszes munka után beülök az autóba, megnyugvás és béke száll rám.

– Sokan számon tartják Önt szinkronszínészként…

– Érdekes, mennyire megjegyzik az emberek, hogy ki szinkronizálja a kedvenceiket. Természetesen ez nem egyenértékű a színpadi munkával, ez afféle kiszolgáló munka, amikor függök az eredeti színész alakításától, míg a színpadon magam teremtem meg a figurát. A szinkronban csak a hangja lehetek, bár a hanggal is nagyon lehet befolyásolni. Nagyon sokat lehet változtatni rajta. Az Esőembernél például nagyon kellett vigyázni, hogy a színész akaratához igazodjon a hang. Nagyon borotva élen jár ez, ügyelni kell arra, hogy a jó alakításoknak megtartsuk az erényeit, a gyengébb alakításon viszont lehet javítani.

A Meseautót november 5-én, 19 órától láthatjátok a művelődési központ színháztermében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.