- hirdetés -

Halottak napja és reformáció – összegyűjtöttük a következő napok egyházi eseményeit. 

November 1-én 14 órától az Alvégi és a Felvégi temetőkben halottak napi istentiszteletet tartanak, ezen az alkalmon az Alvégi temető ravatalozójának felszentelésére kerül sor, 14.30-tól az Alvégi temetőben ökumenikus megemlékezés és koszorúzás lesz a hősi halottak emlékművénél, 17 órakor istentisztelet az evangélikus gyülekezeti teremben.

A katolikus egyházközségben a halottak napjával kapcsolatban a következő liturgikus események lesznek: november 1., 10 órakor ünnepi szentmise a katolikus templomban, 14 órakor az Alvégi temető katolikus részében közös imádság. November 2.: 17 órakor az összes elhunytért szentmise a katolikus templomban.

A reformáció napja alkalmából október 27-én 11 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban, Katona Gyula, a Békési Református Egyházmegye esperese hirdet igét. Ezen alkalomból a Forrás óvoda fennállásának 10. évfordulóját is ünneplik, az intézmény harangját a gyermekek közreműködésével szenteli fel az esperes. A református iskola ezen az estén jótékonysági „tánczmulatságot” is tart.

Október 31-én 10 órától reformáció ünnepi istentiszteletet tartanak az evangélikus templomban. 17 órától a Református Gyülekezeti Házban közös megemlékezést tartanak, Kovács Árpád református lelkész hirdet igét, valamint előadást tart Ihász Beatrix evangélikus lelkész.

A reformáció napja több protestáns egyházban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy a hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon függesztette ki Luther Márton a wittenbergi vártemplom kapujára a bűnbocsátó levelek árusításával kapcsolatos 95 tételét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.