- hirdetés -

Ha nyer az uniós pályázat két év múlva „kétkukás” szemétszállítás léphet életbe.

Bő két év múlva a dél-alföldi régió lakóinál már az ún. „kétkukás” szemétszállítás léphet életbe, ha nyer az uniós pályázat, amelyet a hónap végén adnak be.

A közelmúltban Orosházán tartott DAREH- taggyűlésen Csizmadia Ibolya elnök ismertette azt a koncepciót, amelynek alapján beadják a több mint 85%-os támogatást biztosító uniós pályázatot. A 92 települést tömörítő Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás a régió mintegy 400 ezer lakosának életminőségére kiható hatalmas beruházás előtt áll: a tervek szerint 2014 végére több mint 13 milliárd forintból rendezik a szilárdhulladék-kezelés mikéntjét az uniós normák figyelembe vételével.

A koncepcióban többek között az áll: a hulladékgazdálkodási rendszert úgy fejlesztik, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mellett egy korszerű, nagy teljesítményű válogatóművet, valamint hulladék átrakó állomásokat építenek. Az ún. házhoz menő szelektív gyűjtés megvalósításához 102 ezer 240 literes, valamint 4 ezer 100 literes edényt iktatnak be a meglévő 100-120 literesek mellé.

Korábban forgattunk az orosházi szelektív hulladékgyűjtésről, bemutatva, hogy nem keverik a külön gyűjtött szemetet a kommunális szeméttel. A témáról itt írtunk.

httpv://youtu.be/ZLxAsovl3ws

A társulás területén jelenleg összesen 20 közszolgáltató végez hulladékbegyűjtési feladatokat, a hulladék mintegy 6%-át gyűjtik csak szelektíven, jobbára a már ismert szigeteken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.