- hirdetés -

A cég egy kutatás-fejlesztési projektet kötött össze ingatlanfejlesztéssel, ahol napelemes rendszer ad energiát a szerverparknak.

Nagyszabású projektzáró eseményt tartott október 11-én az Oros-Com Kft. A 8 éve működő cég évek óta készült arra, hogy Orosházán egy korszerű műszaki központot alakítson ki, hogy a szerverparkot egy helyen tudja elhelyezni, és az ehhez befutó optikai kábelek is egy pontra érjenek össze. Az új műszaki központ kialakítása egy uniós pályázatnak köszönhető, amire több mint 44 millió forint támogatást nyertek.

A cég egy kutatás-fejlesztési projektet kötött össze az ingatlanfejlesztéssel. Ennek keretében Orosházán, a Dózsa György utca 9. szám alatt alakították ki a központot, amely egyben a társaság székháza és ügyfélszolgálati központja is.

Az Oros-Com Kft új központja a Dózsa György utca 9. szám alatt

– A kutatás fejlesztés keretében olyan online platformot készítettünk EduCommerce néven, ami lehetővé teszi azt, hogy mindenféle különösebb informatikai tudás nélkül felkészítsük vevőinket számítógépes tananyag készítésére. A szolgáltatást, rendszert igénybevevő cégek saját partnereik, ügyfeleik számára online oktatóanyagokat, teszteket készíthetnek majd, az így nyert információkat pedig felhasználhatják és részletes elemzéseket készíthetnek belőle. A célközönség elsősorban az üzleti szféra, hiszen a megbízók elsődlegesen cégek lesznek. Gyógyszeripari, építőipari, pénzügyi cégek érdeklődnek elsősorban, de a rendszert végső soron a magánszemélyek használják majd – mondta el Szántó József stratégiai vezető.

A térség egyik meghatározó szolgáltatójaként a cég egy másik pályázat segítségével az új épület működtetéséhez szükséges energia nagy részét az udvaron felállított napcellás rendszer segítségével állítja elő.
– 120 m2-es hasznos felületen gyűjtjük a napenergiát, a rendszer közel 20 Kw teljesítményű, ami nagyjából évente 1 millió forintnyi áramot termel. Ezzel a mennyiséggel a székház teljes éves elektromos energiafogyasztását fedezzük. A megtakarítás lehetőséget ad arra, hogy a szolgáltatásaink árait alacsonyan tartsuk, ezzel pedig továbbra is versenyképesek maradunk a piacon – fogalmazott Szabó Ferenc ügyvezető.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.