- hirdetés -

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete Linamar csoportja a Tordai-hasadéknál járt.

A csoport szeptember közepén indult el Erdély „meghódítására”. A társaság egyik tagja gyermekéveiben a szünidőt gyakran töltötte itt, így idegenvezetőre nem volt szükségük – derült ki szerkesztőségünkbe eljuttatott levelükből.

Méhkeréknél léptük át a határt. Nagyszalontán megemlékeztünk legnagyobb epikus költőnkről Arany Jánosról, Nagyvárad után Királyhágó meseszép panorámájában gyönyörködtünk. Körösfőn a bazárlátogatás és pihenő után Kolozsvár nevezetességeivel ismerkedtünk. A Farkas utcai református templom szinte mindenkinek felért egy történelemórával. A sok szép látnivaló közül nagyon tetszett a Szamos folyó, a Mátyás-szobor, Mátyás szülőháza, Szent Mihály templom, Szabók bástyája, a Kolozsvári testvérek Szent György-szobra. Aznapi sétánk a Házsongárdi temetőben fejeztük be, majd elindultunk szálláshelyünkre Torockóra.

Már tervezik a következő kirándulást hasonlóan szép helyre (Fotó: Linamar csoport)

Másnap a Tordai sóbányánál jártunk, látványlifttel mentünk le a gyönyörűen berendezett bánya mélyére, ahol csónakáztunk is. Tordán sétáltunk a főtéren, felkerestük a templomokat, amik több országgyűlésnek voltak helyszínei,de piaclátogatásra is szakítottunk időt. Kirándulásunk fő állomása a Tordai-hasadék volt. Szavakkal nehéz elmondani azt a természeti csodát, amit ott láttunk. Harmadik napunk Torockón a múzeum, majd hazafelé a Vajdahunyadi Vár látogatásával,és egy búcsúvacsorával ért véget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.