- hirdetés -

Van közös fotód a Kossuth-szoborral? Nagypapa fiókjában is láttál már régi fotót erről? Vagy van bármilyen ereklye, emlék a családban ami Kossuthoz kötődik? Ha igen, oszd meg mindenkivel!

Már régi-új helyén áll Orosházán a Kossuth-szobor, a városban pedig több rendezvénnyel is megemlékeznek az egyik legnagyobb magyarról. Ennek a Kossuth hétnek a keretében avatták fel azt a vándorkiállítást, amit az orosházi Szántó Kovács János Múzeum munkatársai állítottak össze. A tárlat sorra járja majd az iskolákat és intézményeket, de elkészítői nem elégedtek meg a szokásos, Kossuth életét bemutató tablók elkészítésével. Az utolsó tabló ugyanis még üres, amire mi, orosháziak tehetjük ki emlékeinket.

Etuka néni nagybátyja képével (Fotó: Melega Krisztián)

Keressétek elő az albumokból, fiókok mélyéről vagy éppen a padláson porosodó dobozokból a Kossuth-szobornál készült régi vagy újabb fotókat, a Kossuthról szóló visszaemlékezéseket, tárgyakat. Tehát mindent, ami Orosházán Kossuth Lajoshoz köthető. Ha megvan, juttassátok el azt Bárdos Zsuzsának az Előd utcai református iskolába, vagy e-mailben küldjétek el a katedra5900@gmail.com címre. A beérkezett anyagokat feldolgozzák, digitalizálják és természetesen visszajuttatják azt a tulajdonosnak. Az így összegyűlt képekkel, emlékekkel a kedden este megnyitott kiállítást és a múzeum anyagát bővítik majd.

Volt aki már jó példával járt elöl: a keddi előadás után jött oda hozzánk Dér Jánosné, Etuka néni, aki büszkén mutatta néhai nagybátyját egy kifakult képen, amikor 1938. március 15-én, az akkori ’48-as kör tagjaként szónokolt a Kossuth-szobor előtt. Szóval, ilyen emlékeket s vár a múzeum. Segítsetek nekik!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.