- hirdetés -

Kiállítások, emléktábla avatás, megemlékezés és koncert, sportprogramok.

Középső tízemeletesnél:

Emléktábla avatás lesz október 5-én 17 órakor Kossuth Lajos családjának 1849-es orosházi tartózkodása emlékére az egykori Rákóczi u. 8. számú ház helyén álló, ma a középső tízemeletes ház falánál. Ünnepi beszédet mond Kovács Árpád tanácsos, önkormányzati képviselő és Verasztó Antal helytörténész, aki összegezte Kossuth életének és munkásságának helyi vonatkozásait.

Kossuth-szobornál:

Megemlékezés lesz az aradi vértanúk tiszteletére október 6-án 11 órakor a Kossuth-szobornál. 10.45-től térzenét ad az Orosházi Fúvószenekar Fabók László karnagy vezetésével. A Himnusz dallamai után megemlékező beszédet mond Dr. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és Zalai Mihály, Orosháza város alpolgármestere. Ünnepi műsort Nagy Erika és Tomanek Gábor színművészek adnak, ami után koszorúzás következik.

Városi Képtárban:

Korbely István festőművész kiállítása október 9-ig tekinthető meg.

Kreatív Játszóház várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt október 6-án 9-12 óráig. A téma: őszi selyemkép készítés.

Városházi Galériában:

Lukács Ádám fotókiállítása látható október 19-ig.

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak.

Petőfi Művelődési Központban:

A Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében az Újfalussy István 80. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás október 10-ig tekinthető meg.

Mozi:

Október 6-án 17 órakor a Petőfi Művelődési Központban az országos premierrel egy időben mutatják be a Tüskevár legújabb mozifilm változatát.

Október 13-án 19 óra a Petőfi Művelődési Központban a Bosszúállók című színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilmet vetítik. Bővebb információ: 68/411-048, vagy a PMK honlapján.

Eötvös József Katolikus Általános Iskolában:

A ”Kővé vált hit” című kiállítás október 12-ig munkanapokon munkaidőben látogatható. Az ulmi Donauschwäbische Stiftung vándorkiállítása a Temesi Bánság 18. századi templomépítését mutatja be.

Művészetek Házában:

A múlt a jövendő tükre című Kossuth – Horvay kiállítás látható.

Árpád-kertben:

Radics Béla Emléknap lesz október 12-én 16 órától az Árpád-kertben (eső esetén a Színházteremben) az Orosházi Rock és Blues Egyesület és a Petőfi Művelődési Központ közös szervezésében. Fellép az Ödi Blues Band, Taurus Memorial Band, Galeri, Őrtorony, Örökség, Tűzkerék XT. Bővebb információ: 68/411-048, a PMK honlapján, vagy ide klikkelve.

Sportprogramok

Kézilabda

NB I/B-s női bajnoki mérkőzés: Orosházi NKC-Kispest NKK
Orosháza, október 6., 16:00 (junior), 18:00 (felnőtt).

Labdarúgás

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés: Rákóczi Vasas SE-Sarkadi Kinizsi LE
Rákóczitelep, október 6., 13:00 és 15:00.

Utánpótlás bajnoki mérkőzések:
Rákóczi Vasas SE (U16)-Nagyszénás SE (U16), Orosháza, október 5., 15:00.
OMTK 1913 ULE-Gyulai Termál FC, Orosháza, október 6., 10:00 (U15), 12:00 (U13).

Kispályás labdarúgás a város kispályáin hétköznap 17 és 21 óra között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.