- hirdetés -

Mintegy háromszázan vettek részt a Vadvirág Jótékonysági Bálon.

A Táncsics sportcsarnokban tartott bálra szombat este sorra érkeztek a vendégek, akik idén a belépők és a támogatói jegyek megvásárlásával az értelmi sérült fiatalok Snoezelen-terápiás szobájának kialakítását támogatták.

Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ (ESZK) Nappali Ellátásegység vezetője köszönetet mondott a támogatásért, majd szólt a Snoezelen-terápiás szoba fontosságáról. Alkalmazásával az értelmi sérült fiatal megtanulhat intenzíven érzékelni, kellemes ingereket felvenni, befogadni, használni. A terápia során fejleszthető a hallás, ízlelés, szaglás, tapintás, szem-kéz koordináció, ok-okozat kapcsolatának felismerése, kommunikáció, pihenés, passzív stimuláció, szabadidő, játék. Az érzékek általi megtapasztalás segíti a gátlások, félelmek oldását növeli az érdeklődést, nyitottá tesz a környező világ öntevékeny felfedezése iránt.

A vadvirágosok műsorral kedveskedtek a bálozóknak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Vaszkán Erzsébet, az ESZK vezetője beszédében hangsúlyozta, a jótékonysági bál a támogatás mellett a szeretetről, a törődésről és gondoskodásról is szól, a vadvirágos fiatalok pedig megmutathatják mi mindenre képesek. Ezeknek a fiataloknak nagy szükségük van a szeretetre, köszönjük, hogy a mai napon részvételükkel ebből is adtak nekik.

Zalai Mihály alpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, tíz évvel ezelőtt, a Vadvirág Esély Klub megalakulásával ezek a fiatalok esélyt kaptak arra, hogy fejlődjenek, esélyt, hogy szeretetteljes környezetben élhessék mindennapjaikat. Majd köszönetét fejezte ki a jelenlévőknek, hogy részvételükkel támogatták a vadvirágosok célkitűzéseit.

A jótékonysági bál a Vadvirág Esély Klub műsorával vette kezdetét, a fiatalok jóvoltából egy időutazáson vehettünk részt, az ókortól egészen napjainkig. A vadvirágosok hónapokig készültek a produkciójukra, amihez látványos képi megjelenítés is társult. Az Orosházi Rotary Klub segítségével, és a korábbi bálok bevételből valósult meg a színkottás zeneterápia is, amit szintén bemutattak a fiatalok a bálon. Műsorukat táncbemutató, vacsora, tombolahúzás és hajnalig tartó táncmulatság követte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.