- hirdetés -

Az Idősek Napja alkalmából ünnepi műsorral köszöntötték a Platán Idősek Otthona lakóit.

Az ENSZ Közgyűlésének határozata alapján először 1991-ben rendezték meg az idősek világnapját, azóta minden év október elseje tájékán köszöntik az idős embereket hazánkban, évek óta pedig városunkban is. Elsőként a kistérségi gyermekjóléti központ látókörébe tartozó idős embereket köszöntötték a múzeumban szeptember 25-én.

Csütörtökön a Platán Idősek Otthon lakóit ünnepelték. A nyitótáncot követően Zalai Mihály alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az idős emberek hatalmas élettapasztalattal, bölcsességgel, tudással rendelkeznek. Példaértékű a munka iránti tiszteletük, kötelességtudatuk, sokat tanulhatunk tőlük. Vaszkán Erzsébet az Egységes Szociális Központ vezetője beszédében kérte az időseket segítség a fiatalabb generációt azzal, hogy átadják élettapasztalatukat, erőt adva ezzel a mindennapokhoz. Hálával és szeretettel gondoljunk rájuk, nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján.

Az ünnepségen Antal László prior, a Nemzetközi Szent György Lovagrend Békés Megyei Priorátusa nevében, valamint Nyitrai István a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete tiszteletbeli elnöke adományt nyújtott át az intézménynek. A ünnepi műsor előtt Zalai Mihály köszöntötte az otthon két legidősebb lakóját, a 97 éves Pálka Józsefnét és a 103 éves Süle Istvánt. A műsort követően ünnepi ebéddel és zenés, táncos mulatsággal folytatódott a rendezvény. Jövő héten az Egységes Szociális Központ valamennyi intézményében szintén ünnepi műsorral köszöntik az időseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.