- hirdetés -

Kiállítások, játszóház, könyvtári napok, KRESZ vetélkedő és sportesemények.

Kossuth programok

A múlt a jövendő tükre címmel Kossuth – Horvay kiállítás és emlékező est lesz október 2-án (kedden) 16 órakor a Művészetek Házában.

Szirmok, virágok, koszorúk című színes, magyar filmdrámát vetítik október 4-én (csütörtök) 14 órai kezdettel a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.

Emléktáblát avatnak Kossuth Lajos családjának 1849-es orosházi tartózkodása emlékére október 5-én (pénteken) 17 órakor az egykori Rákóczi u. 8. számú ház helyén álló, ma a középső tízemeletes ház falánál.

Orosháza Város Önkormányzata megemlékezést rendez az aradi vértanúk tiszteletére október 6-án. 11 órától a Kossuth-szobor új helyén, a Kossuth utcán.

A Kossuth programokról további részletek ide kattintva.

Városi Képtárban:

Korbely István festőművész kiállítása október 9-ig tekinthető meg.

A Városi Képtárban Kreatív Játszóház várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt október 6-án 9-12 óráig. A téma: Őszi selyemkép készítés.

Városházi Galériában:

Lukács Ádám fotókiállítása látható október 19-ig.

Petőfi Művelődési Központban:

A Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében az Újfalussy István 80. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás október 10-ig tekinthető meg.

Mozi:

Szeptember 29-én 17 órától a Jégkorszak 4– Vándorló kontinens című színes, szinkronizált amerikai animációs filmet vetítik a Petőfi Művelődési Központban.

Eötvös József Katolikus Általános Iskolában:

A ”Kővé vált hit” című kiállítás október 3-12. között munkanapokon munkaidőben látogatható. A kiállítás október 3-án 11:30-kor megnyitja Dr. Formann István, a Német Nemzetiségi Önkormányzat 2. elnöke. Az ulmi Donauschwäbische Stiftung vándorkiállítása a Temesi Bánság 18. századi templomépítését mutatja be.

Városi Könyvtárban:

Országos Könyvtári Napok lesznek október 1-6. között a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. Október 1-jén – Kapsz egy mesét! – ajándékmese minden olvasóknak a népmese napja alkalmából, október 2-án 18:30-tól Világunk titkai – író-olvasó találkozó Nemere Istvánnal. A rendezvényen lehetőség lesz könyvvásárlásra és dedikálásra is. Október 3-án 16 órától az Olvasás és anyanyelv – a „Nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének” alakuló rendezvényére hívnak mindenkit. Egész héten megtekinthető a könyvkiállítás a Nemere kötetekből, lesz könyvturkáló – könyvkiárusítás a földszinten és az emeleten, valamint Ments könyvet! – hősies játék eddig méltatlanul mellőzött könyvekkel. További információ: 68/413-696, konyvtar@justhvk.hu, www.blog.justhvk.hu.

Szarvasi Vízi Színházban:

Színházi előadásokkal, táncestekkel, ingyenes programokkal augusztus végéig várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színház (www.viziszinhaz.hu, www.jegy.hu).

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak.

Művészetek Házában:

Évnyitó koncert lesz október 1-jén 18 órától a Művészetek Házában. Információ: 68/412-658.

Máltai Játszótéren:

Második születésnapját ünnepli szeptember 29-én a Máltai Játszótér. A jeles nap alkalmából 10 óra 30 perctől a dolgozók színes programokkal várnak minden gyermeket és felnőttet. Lesznek sportbemutatók, ének- és tánccsoportok fellépései, vetélkedők. A napot könnyűzenei koncert zárja. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Sportprogramok

Kézilabda

NB I-es férfi bajnoki mérkőzés: Orosházi FKSE – Kecskemét KSE
Orosháza, szeptember 29., 14:00 (ifi), 16:00 (junior), 18:00 (felnőtt).

NB I/B-s női bajnoki mérkőzés: Orosházi NKC – KSZSE
Orosháza, szeptember 30., 16:00 (junior), 18:00 (felnőtt).

Labdarúgás

NB II-es bajnoki mérkőzés: Orosháza FC – Ferencváros TC II.
Orosháza, szeptember 29., 16:00.

Utánpótlás bajnoki mérkőzések:
OMTK 1913 ULE – Gyula Termál FC, Orosháza, szeptember 30., 10:00 (U17), 12:00 (U19).
OMTK 1913 ULE (U13) – Lőkösháza KSK (U13), Orosháza, október 1., 15:30.

Kispályás labdarúgás a város kispályáin hétköznap 17 és 21 óra között.

A Rákóczi Vasas SE és az Unicum kispályás labdarúgó csapata szervezésében szeptember 29-én rendezik a Kruzslicz György Emléktornát a rákóczitelepi sportpályán. A délelőtt 9 órakor kezdődő tornán az OVM Karsai, a Székkutas, a Rákóczi Vasas és az OMTK öregfiúk csapatai vesznek részt. A belépés díjtalan!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.