- hirdetés -

51 intenzív osztályon eltöltött nap után szeptember 20-án hazaengedték Maczkó Norbikát a kórházból.

Mint azt korábban megírtuk, a Maczkó család legkisebbik tagja, a négyéves Norbika augusztus elsején került a szegedi gyermekklinika intenzív osztályára légzési nehézségekkel. 51 nap után szeptember 20-án engedték ki a kórházból, ám hazaérkezésük nem úgy alakult, ahogy tervezték.

– Nagyon nehéz napokat éltünk meg, de Norbika küzdelme erőt adott mindenkinek a családban. A hazaérkezésünk nem pont úgy alakult, ahogy terveztük, mert kisfiamnál egy elég komoly beavatkozásra volt szükség. Tracheostomát kapott, vagyis gégemetszést hajtottak végre nála, most állandó gégetubusa van. Erre azért volt szükség, mert a légzése sajnos összeomlott néhány nappal minden extubálás után. Bár gégetubusa van és oxigénnel jöttünk haza, de végre nem küzd a levegőért a kisfiam, mint eddig. Nagyon fájdalmas volt így látni. Sok erőt ad Norbika türelme, érzi, hogy ez a dolog még nekem is új, de olyan nagy türelemmel viseltetik irántam, amikor a gégekanült rendezem neki, hogy az valami hihetetlen. Remélem, a plusz oxigént fokozatosan elhagyhatjuk majd, erre már most biztató jelek vannak – mesélt az itthon töltött napokról az édesanya.

Melinda elmondta, kisfia mostani állapotát nem tragédiaként fogják fel, hanem úgy, mint egy újabb esélyt az élettől, azért, hogy még sok szép napot tölthessenek együtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.