- hirdetés -

Hónapok óta nemcsak orosháziak, de pápaiak, szarvasiak és pestiek is lelkesen gyűjtik Maczkó Norbikának a műanyag kupakokat.

Mint már arról többször beszámoltunk, a most négyéves kisfiú oxigénhiányos állapotban született, melynek következtében 90 százalékban sérült. Élete végéig ellátásra szorul, szülei a nehéz anyagi körülményeik ellenére is mindent megtesznek kisfiukért. Most felcsillant a remény, hogy Norbika egyszer részese lehet egy oxigénkamrás terápiának, de ahhoz még nagyon sok kupakra van szükség.

Nagy segítséget jelenthetnek a kupakok (archív fotó)

Amikor először írtunk a kisfiúról, Molnár Szilvia, Sárika édesanyja (a kislány története sem ismeretlen az orosháziak előtt, féléves korában májátültetést végeztek nála Németországban, az édesapja volt a donor) felajánlotta Norbika édesanyjának: gyűjtsék együtt a műanyag kupakokat. Mivel náluk hely is volt a tároláshoz, így ott gyűltek a zsáknyi kupakok. A lelkes kupakgyűjtőknek köszönhetően egyre csak szaporodtak a zsákok. Sára édesapjának cége nyújtott segítséget a kupakok elszállításában, a tinyei átvevő cég a kupakokat egy szervezeten keresztül felvásárolja, kilónként 65 forintért.

Maczkó Norbika és Csete Sára köszönik az AKG Zrt. igazgatója, Gál Imre nagylelkű segítségét!

Közben Norbika édesanyja az egyik közösségi oldalon megismerkedett pápaiak egy csoportjával, aki szintén olvastak a család sorsáról, összefogtak és míg kezdetben egy maroknyi segítő kéz, addig ma már egész Pápa megmozdult, gyűltek a kupakok bababörzén, intézményekben, iskolákban, cégeknél, három hónap alatt 20 zsákkal gyűjtöttek Norbikáéknak.

– Nagyon hálásak vagyunk az orosházi, szarvasi, pesti és pápai embereknek a kupakokért. Június elsején szállították el a kupakokat a Sáráékéval együtt. Tovább gyűjtjünk, a befolyt összegből egy oxigénkamrás terápiára szeretnénk vinni Norbit és a gyógyszereit fedezni. A terápia 300 ezer forintba kerül, 10 kezelésből áll, amit egymást követő napokon kell felvenni. Sok beteg gyermeken segített már ez a terápia, Norbikánál hatalmas csoda lenne, ha visszatérnének a reflexek, tudna pislogni, nyelni – mondta könnyes szemmel Melinda.

Ami nekünk szemét, az másnak a gyógyulást, az életet jelenti, gyűjtsétek ti is az üdítős, háztartási, vegyszeres, gyógyszeres kupakokat elmosva! A kupakok leadhatók a Maczkó családnál, a Nyárfa utca 19. szám alatt (tel.: 06/20 507-3976). Aki pedig az átvevőhelyre történő szállításban tudna segíteni, annak jelentkezéséért is nagyon hálás lenne a család.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.