- hirdetés -

Nehéz időszakot él meg a Maczkó család, hisz a legkisebbik családtag, a négyéves Norbika augusztus elseje óta a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán van, lélegeztetőgépen.

Mint arról már többször beszámoltunk, a most négyéves kisfiú oxigénhiányos állapotban született, melynek következtében 90 százalékban sérült. Édesanyja, Melinda vállalta otthoni ellátását, a család mindent megtesz azért, hogy kisfiuk semmiben se szenvedjen hiányt. Norbika a nyár közepén belázasodott, gyerekorvosuk mindent megtett, hogy állapota javuljon, de a kisfiú légzése nehézzé vált, így az orosházi kórházba szállították.

– A gyermekosztály főorvosa, dr. Varga Sándor fogadott bennünket, ezúton is köszönjük, hogy ő és munkatársai mindent megtettek Norbiért. A gondos ellátás ellenére a kisfiút át kellett szállítani a szegedi gyermekklinikára, ahol az intenzív osztályon helyezték el, intubálták, lélegeztető gépre tették, többféle vizsgálatot végeztek el rajta, majd gyógyszerekkel látták el – mesélte a történteket telefonon Norbi édesanyja, Melinda, aki állandóan kisfia mellett van.

Néhány nap múlva javultak Norbika eredményei, a lélegeztetőgépről is lekerült, de három nap múlva állapota ismét rosszabbodott, így újra gépi lélegeztetésre volt szüksége. Sajnos a széndioxid a vérben még nagyon sok, ezért nem képes az önálló légzésre.

– A szegedi orvosok mindent megtesznek azért, hogy jobban legyen Norbika. Nem könnyű napok ezek, nagyon hiányzik a család is. A férjem két hétig velünk volt – hála a munkaadójának, a történtek miatt azonnal szabit kapott – együtt könnyebb feldolgozni és megélni az eseményeket. Kaptam egy másik osztályon egy ágyat, így Norbival tudok lenni. Szeretettel kérek mindenkit, hogy akik szoktak ránk gondolni, azok most is ezt tegyék, hogy Norbi állapota javuljon, és minél hamarabb hazamehessünk – mondta elcsukló hangon az édesanya.

Csütörtök délután érkezett a hír Melindától, Norbika véreredményei jók lettek, és a lélegeztetőgépről is lekerült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.