- hirdetés -

Megkaptuk a GDF SUEZ gázszolgáltató válaszát a tegnapi gázkikapcsolási ügyben. Ebben jelzik, hogy a lakóközösség folyamatos késedelemben volt a fizetéssel.

Tegnap este írtunk arról, hogy az Ond utca 14-16. szám alatti két lépcsőházban kikapcsolták a gázt. Megszólalt a közös képviselő, aki részletesen elmondta, hogy van egy nem fizető nagy tartozó, két korábbi közös képviselő pedig 6 milliós hiányt halmozott fel. Emiatt estek késedelembe az egyébként rendesen fizető lakók, és így alakult ki az az állapot, hogy kikapcsolták a gázt. Hozzátette, hogy megegyezésre törekszenek a gázszolgáltatóval azért, hogy minél előbb újra legyen gáz.

Megtudtuk, hogy az önkormányzathoz fordultak segítségért, és Dr. Dancsó József polgármester fogadta is a közös képviselőt, és segítséget is felajánlott, de ezeknek feltételei vannak, amikek a kikapcsolás pillanatáig nem teljesített a lakóközösség. A városvezető hozzátette, hogy továbbra is nyitott az ajtaja, és amennyiben minden irat rendben van, tárgyalhatnak a megoldásról.

Nem fizettek rendesen

Természetesen megkerestük a gázszolgáltatót is a témában. Pénteken nem sokkal 12 óra előtt pedig megérkezett a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt válasza.

„Az Orosháza, Ond utca 14-16. címen lévő társasház fűtési célú (és használati melegvíz készítésére szolgáló) földgáz szolgáltatását 2012.09.20-án 14:30 perckor felfüggesztettük.

A társasház már huzamosabb ideje késedelembe esett a földgázdíj ellenértékének határidőre történő megfizetésével, azonban ennek ellenére a szolgáltatásból történő kizárásra csak a tegnapi napon került sor.

Több alkalommal volt lehetőség részletfizetési megállapodás alapján részletekben törleszteni a felhalmozott tartozást, amely mellett az esedékes havi gázdíj számlák megfizetése általában elmaradt – a részletfizetési megállapodás szerint ezt is ki kellett volna fizetni.

A társasház a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-vel kötött több részletfizetési megállapodásnak sem tett eleget, és az utolsó megállapodásban szereplő tételek határidőre történt teljes megfizetésére sem került sor, és ennek megfelelően a hosszabb ideje fennálló, jelentős tartozás nem csökkent. Ennek megfelelően a vonatkozó jogszabályok, az egyetemes szolgáltatói üzletszabályzat, és a fennálló egyetemes szolgáltatói szerződésben foglaltak szerint a gázszolgáltatást megszüntettük.

A GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. sajnálja, hogy a szolgáltatás felfüggesztésével kellemetlenséget okoz a társasház lakóinak, ám a fennálló helyzetben már nem maradt más eszköz a tartozások behajtására, illetve annak megakadályozására, hogy a kinnlevőségek összege tovább nőjön.

Társaságunk e kényszerű lépés idején is arra törekszik, hogy minden fél számára méltányos megoldás szülessen, és mihamarabb újrainduljon a gázellátás, és ennek megfelelően nyitottak vagyunk minden olyan megoldásra, amely segítségével biztosítottnak látjuk a társasház eddigi tartozásának kiegyenlítését, és a szolgáltatás visszaállítását.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.