- hirdetés -

Ingyenes gázbevezetés volt a téma a november 16-án, azon a lakossági fórumon, amit Fejes Róbertné, Orosháza alpolgármestere tartott.

Rendkívüli lakossági fórum zajlott november 16-án a 9-es körzetben, Gellértegyházán, ahol Fejes Róbertné, alpolgármester várta az érdeklődőket. Az eseményre az ingyenes gázbevezetés miatt volt szükség.

Antali Lajos az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. (GDF SUEZ) üzemegységének vezetője ismertette az elképzeléseket. A GDF SUEZ legfontosabb feladatai közé a gázelosztó vezetékek karbantartása és felújítása tartozik. A szervezet egy huszonnégy órás diszpécser szolgálattal is rendelkezik, melynek legfőbb feladata a nyomásszabályozók és gázmérők hibáinak elhárítása.

(Fotó: illusztráció futesszerelo-mester.hu)

– A gázelosztó vezeték a fogyasztó telekhatáráig tart. Ez az előírás minden igénylőre vonatkozik, lakosságtól és vállalkozásoktól kezdve egészen az önkormányzatig. A kezdeményezés oka egy 2008-as törvényi előírás, ami 2017 július elejétől lett érvényes. A lényeg, hogy az elosztóvezeték 250 méterig és négy köbméter/órás fogyasztásig lesz díjmentes – nyilatkozta az OrosCafénak az üzemegység vezetője.

Ahhoz azonban, hogy a gázbevezetés megvalósuljon, az érdeklődőknek ki kell töltenie egy igénylőlapot, amit a GDF SUEZ honlapján talál meg. Az igénylőlap pontos kitöltése után, a földgázelosztó is be tudja kalkulálni, hogy hova kérnek gázt és mekkora a gázigény. A kérvényeket egyedileg bírálják el, Antali Lajos hozzátette, hogy ez időt vesz igénybe. A szerződés létrejötte után az engedélyhez is minimum harminc nap kell, ahogy a vezeték kiépítéséhez is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.