- hirdetés -

Az orosházi Európa-bajnok erőemelő érdemérmet vehetett át.

Szeptember 11-én Hende Csaba honvédelmi miniszter a Stefánia Palota dísztermében elismeréseket adott át a Budapesti Honvéd Sportegyesület igazolt versenyzőinek, illetve a Magyar Honvédség alkalmazásában álló sportolóknak. A miniszter elsősorban a londoni olimpián érmet vagy olimpiai pontokat szerzett versenyzőket jutalmazta, továbbá olyan sikeres sportolókat, akik nemzetközi sportversenyekről sikeresen tértek haza.

A díjazottak között jelen volt Csizmadia Dávid orosházi születésű erőemelő. A 21 éves egyetemista fiú az erőemelő sportág fekve nyomó szakágában világcsúccsal lett Európa-bajnok Szlovéniában. Dávid teljesítményéért „Elismerő Érdemérmet” vehetett át olyan illusztris olimpikonok társaságában, mint Szilágyi Áron kardvívó, Kovács Katalin kajakozó vagy Marosi Ádám öttusázó.

Csizmadia Dávid (b) átveszi az elismerést (Fotó: család)

A kiváló sportoló kérdésünkre elmondta, hogy gőzerővel készül a novemberi WPC világszervezet Las Vegasban megrendezendő világbajnokságra és a következő évben is minél több hazai és nemzetközi versenyen szeretne részt venni és sikeresen szerepelni. Távlati célja a súlycsoport váltás, ami további lehetőséget nyújthat számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.