- hirdetés -

Szombaton megkezdődött a kötöttfogású szezon a birkózók számára. Két csapatbajnokságon is bizonyítottak a Spartacus fiataljai.

Budapesten, az ESMTK csarnoka adott otthont a Diák Kötöttfogású Országos Csapatbajnokságnak, melyen tizenhat együttes indult. A csoportmérkőzések során az Orosházi Spartacus Birkózó Klub könnyedén nyert a Törökszentmiklós és a Dunaferr ellen, majd a csepeliek 1 pont különbséggel diadalmaskodtak a mieink felett. Az 5-8. helyről döntő összecsapásokon a Kaposvár és a Vasas együttesét viszonylag könnyedén verve jutottunk tovább, a Ceglédtől viszont hétpontos vereséget szenvedtünk, így végül a hatodik helyet szerezte meg a Spartacus.

Az orosháziak diák csapata (Fotók: egyesület)

Az orosházi csapat tagjai: Lakatos Angeló, Kovács Márk, Rácz Richárd, Zsótér Ádám, Piti Ádám, Pető Dávid, Szél Anna, Csőke Bence, Bojtor Gellért, Zimányi József, Bella Szabolcs, Csatlós Martin, Garami Erik.
Felkészítő edzők: Kiss István, ifj. Jeszenszky László.

Vasárnap ugyancsak az ESMTK csarnokában rendezték meg a Serdülő Kötöttfogású Csapatbajnokságot. A megmérettetésre 14 csapat nevezett. A tavalyi első négy helyezett, a Dorog, a Vasas, a Csepel és az Orosháza volt a négy kiemelt, hozzájuk sorsolták a többi egyesületet. A mieink a „D” jelű csoportba kerültek, ahol könnyed győzelmeket aratva csoportelsőként kerültek a legjobb négy közé.

A bajnoki cím és az érmek sorsát a négy csoportelső, a Dorog, a Vasas, az ESMTK és az Orosháza döntötte el. Az ESMTK mindhárom ellenfelét legyőzve nyerte el a bajnoki címet, míg a Dorog, a Vasas és az Orosháza között körbeverés alakult ki, amiből a szabályok szerint a mieink jöttek ki a legjobban, így megszerezték a második helyet.

Az orosházi birkózók serdülő csapata

A csapat tagjai: Varjú Benjamin, Balogh Zoltán, Villim István, Lustyik Zoltán, Ladjánszki Ádám, Rácz György, Hódi Kevin, Tóth Tibor, Mentényi Miklós, Hie Dániel, Bánfi Richárd.
Felkészítő edzők: Hangya János, Ifj. Jeszenszky László.

Az orosházi klubtól megtudtuk még, hogy a Budaörsön tegnap kezdődött veterán vébén Márta Mihály 2. helyet szerzett, míg Hencz Gyula ötödikként zárt.

A hétvégi csapatbajnokságokról további részleteket találtok itt, az orosházi birkózó klub honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.