- hirdetés -

Szombaton délután 4-kor az Eötvös térről indul a kerékpáros felvonulás az autómentes napon.

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) – ellentétben a Critical Mass budapesti szervezőivel – Orosházán megtartja a szeptember 22-i kerékpáros felvonulását. Mint ismeretes, a fővárosban idén már nem lesz ilyen program az autómentes napon. A szervezők elmondták, céljaik nagy részét az előző években már elérték (kerékpáros közlekedés elfogadottá tétele, kerékpárutak–kerékpársávok kiépítése), így a továbbiakban más szervezetek támogatását tűzik ki fő célul.

Az orosházi egyesület közleményében úgy fogalmaz, itt, az Alföldön a kerékpározás mást jelent, hiszen a napi közlekedés része. Az egyik fő cél a helyes kerékpáros közlekedés elősegítése, az egymásra figyelés fokozása. Emellett az OKÉ erősíteni kívánja kapcsolatait más kerékpáros és közlekedésbiztonsági szervezettekkel is.

Az egyesület ezért ismét közös kerékpározásra hívja a város lakosságát szeptember 22-én, 16 órára az Eötvös térre. A kerékpáros csapat rendőri kísérettel járja végig Orosháza több útját. Szívesen látnak mindenkit, aki céljaikkal egyetért, vagy csak szeretne egy jót kerekezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.