- hirdetés -

A tisztséget szeptember elsejétől Kinyó Péter látja el.

Magonyné Urbán Zsuzsanna szülési szabadságra ment, ezért pályáztatták meg tisztségét, amit az orosházi Kinyó Péter nyert el. Történelem-magyar szakos tanári diplomájának megszerzése után a szentetornyai általános iskolában helyezkedett el, majd 2006-ban az akkori József Attila Általános Iskola pedagógusa lett. Tanári pályafutása 2011-ben létszámleépítés miatt véget ért, de a gyerekek mellől nem szakadt el teljesen, hiszen azóta az OMTK–ULE 1913 egyesület gyermeklabdarúgó edzője.

Kinyó Péter (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Foglalkoztat a gyerekek sorsa, ezért is pályáztam meg ezt a munkakört. Célom, hogy a gyerekeket újra érdekelje a város, részt vegyenek a közéletben, mivel úgy érzem, az utóbbi időben egy kicsit inaktívak a fiatalok – mondta Kinyó Péter. – Olyan programokat szeretnék szervezni, amelyek távlatokat nyitnak a gyerekek előtt, meggátolja a hatalmas diákvándorlást Orosházáról, hiszen csak nagyon kevesen térnek vissza tanulmányaik befejezése után.

– Gondolkodunk ösztöndíj rendszer kiépítésén, amit a helyi vállalkozók támogatásával lehetne megvalósítani. A pályaorientációval sokkal nyitottabban kell foglalkozni, segíteni a fiatalok munkavállalását rögtön az iskola elvégzése után a városban, illetve vonzáskörzetében. Elindítottunk egy internetes ifjúsági oldalt, ami a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) nyitott fóruma, és az információáramlást, érdekképviseletet szolgálja. Szeretnénk egyfajta életpálya-modellt felállítani a gyerekeknek, figyelemmel kísérni a végzős diákok sorsát, hogy segíthessük mihamarabbi elhelyezkedésüket Orosházán – sorolta az elképzeléseket az új referens, akinek megbízatása határozott időtartamra szól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.