- hirdetés -

Vadkörte fesztivál, születésnap, Nagy Sportágválasztó, Fehértó nap és sportprogramok.

Petőfi Művelődési Központban:

Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében Újfalussy István 80. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás október 10-ig tekinthető meg. A kiállítást szeptember 21-én 17 órakor Pribék Endre művésztanár nyitja meg.

Árpád-kertben:

I. Vadkörte fesztivál lesz szeptember 21-22-én az Árpád-kertben. Színes programokkal, gasztronómiai versennyel, kreatív pályázattal, játékos vetélkedőkkel és színpadi programokkal várják az érdeklődőket. Bővebb információ: 68/411-048, www.pmk.oroshaza.hu.

Máltai Játszótéren:

Második születésnapját ünnepli szeptember 29-én a Máltai Játszótér. A jeles nap alkalmából a dolgozók egész nap színes programokkal várnak minden gyermeket és felnőttet. Lesznek sportbemutatók, ének- és tánccsoportok fellépései, vetélkedők. A napot könnyűzenei koncert zárja. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a játszótér dolgozói.

Városi Képtárban:

Korbely István festőművész kiállítását szeptember 14-én 17 órakor Pusztai Lajos, a Petőfi Művelődési Központ ügyvezető igazgatója nyitja meg. Közreműködik: Birki Erika. A kiállítás október 9-ig tekinthető meg.

Városházi Galériában:

Lukács Ádám fotókiállítása látható október 19-ig.

Múzeumban:

Az Avar kiállítás szeptember 15-ig látható.

Petőfi Művelődési Központban:

A Pódium esték keretében Esztergályos Cecília „Meddig vagyok?!” című műsora szeptember 14-én elmarad.

Piruett Színjátszó Csoport és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncosainak előadásában Hajdrik József-Szabó Norbert-Farkas András: Banyatanya – zenés tinitörténet előadására várnak mindenkit szeptember 17-én 10 és 14 órára a Petőfi Művelődési Központba.
Rendezte: B. Imre Julianna. Koreográfia: Keresztesné Deák Andrea. Díszlettervező: Dankó Richárd, Pokorni Lászlóné. Közreműködik: A FIRST Zenekar. Bővebb információ: 68/411-048, a színjátszók Facebook oldalán vagy a PMK honlapján.

Táncsicsban:

III. Orosházi Nagy Sportágválasztó – A sport napja szeptember 14-én 8-17 óráig, 15-én 9-14 óráig a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont sportcsarnokában, tornatermében és sportudvarán. A londoni olimpia első magyar aranyérmese, Szilágyi Áron is sportolásra buzdít szeptember közepén Orosházán. A harmadik Nagy Sportágválasztón közel 30 sportággal ismerkedhetsz meg neves sportolók részvételével. A rendezvényről itt tudhatsz meg többet.

Fehértón:

Tizenharmadik alkalommal lesz Fehértó napja szombaton. Szeptember 15-én a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó területén várnak minden érdeklődőt. Részletes programot itt találtok.

Szarvasi Vízi Színházban:

Színházi előadásokkal, táncestekkel, ingyenes programokkal augusztus végéig várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színház (www.viziszinhaz.hu, www.jegy.hu).

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak: www.jokaiszinhaz.hu.

Padlásmúzeumban, evangélikus templomban:

Kulturális Örökség Napjaira várnak mindenkit szeptember 15-16-án a Padlásmúzeumba (Retek u. 8.). Mindkét napon 8-16 óráig várják az érdeklődőket. Ingyenes sétakocsikázással egybekötött Padlásmúzeum látogatás, 2 óránként az evangélikus templom bejáratától indulva. Bővebb információ és bejelentkezés: Bors Imre (30/312-0756), padlasmuzeum.wordpress.com, padlasmuzeum@freemail.hu.

Az evangélikus templomban 15-én 10-18-ig és vasárnap 11-18-ig várják az érdeklődőket! Mindkét nap megtekinthető A mi templomunk és a Gyülekezetünk kincsei című kiállítás a templom orgona mögötti karzatán. A lépcsőfeljáróban orosházi festők evangélikus templomot ábrázoló festményei, a Győri Vilmos teremben a gyülekezet muzeális dokumentumai, kegytárgyai, liturgikus textíliái láthatók. További programok: rövid ismertetés hangzik el a templom 1832-ben épült orgonájáról, majd ezt követően orgonamuzsika szól szombaton 11 és 16 órakor. A vasárnapi ünnepi istentisztelet után a torony kerengőjéről az Orosházi Fúvószenekar kamaraegyüttese rövid toronyzenét ad. A torony kerengőjéről kitűnő kilátás nyílik a városra és a környékre. A torony vasárnap 14 és 18 óra között kisebb csoportokban, vezetővel folyamatosan látogatható.

Sportprogramok

Kézilabda: 

NB I-es férfi bajnoki mérkőzések:
OFKSE–FTC Pler Bp., Orosháza, szeptember 14., 14:00 (ifi), 16:00 (junior), 18:00 (felnőtt).
OFKSE–B. Braun Gyöngyös, Orosháza, szeptember 19., 14:00 (ifi), 16:00 (junior), 18:00 (felnőtt).

Labdarúgás:

NB II-es bajnoki mérkőzés: Orosháza FC–Putnok, Orosháza, szeptember 15., 16:00.

Utánpótlás-mérkőzés: Rákóczi Vasas SE (U16)–Gádoros SE (U16), Orosháza, szeptember 14., 16:30.

A 2012/2013. évi kispályás labdarúgó- bajnokság mérkőzései a város kispályáin hétköznap 17:00 és 21:00 között.

Úszás:

XXIV. Nagy Sándor Emlékverseny, Gyopárosfürdő, szept. 15., 10 ó.

Asztalitenisz:

Pintér Attila Emlékverseny, Eötvös-csarnok, szeptember 15–16., 10 óra

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.