- hirdetés -

Az önkormányzat tárgyalásokat kezdett az Eötvös katolikus iskola vezetésével, miután kiderült, hogy a rászoruló gyerekek nem kapnak napi háromszori ingyen étkezést.

Szerdán adott ki közleményt az Orosházi MSZP arról, hogy miért nem biztosítják az Eötvös katolikus iskolában a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók részére a napi háromszori ingyenes étkezést.

Pénteken jelezte szerkesztőségünknek Zalai Mihály alpolgármester, hogy előző nap néhány szülő felkereste az önkormányzat illetékes irodáját egy levéllel, amelyet a katolikus iskola igazgatójától kaptak.
– Ebben gyakorlatilag az áll, hogy az iskola nem tudja vállalni a gyermekek napi háromszori ingyen étkeztetését. Ennek alapján felkerestük az intézmény vezetését és megkezdtük a témában az egyeztetéseket. A jövő hét folyamán szakértők bevonásával folytatjuk a tárgyalásokat annak érdekében, hogy közösen, az intézménnyel együtt megnyugtató megoldást találjunk erre a problémára. Az önkormányzat és a katolikus intézmény számára is az a legfontosabb, hogy egyetlen gyermek se maradjon ellátás nélkül – mondta Zalai Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.