- hirdetés -

Összegyűjtöttük a következő napok programjait, válogassatok kedvetekre!

Rock Klubban:

Az Orosházi Rock Klub következő programja szeptember 7-én pénteken lesz, 18 órától Szokolai „Szoki” János magyar progresszív rock összeállítása mellett „Léna” útifilmjeiből is szemezgetnek, révén legutóbbi indiai útjáról készült film zenéjének összeállításában az Orosházi Rock És Blues Egyesület is tevékenyen segédkezett. Belépődíj nincs!

Evangélikus gyülekezeti házban:

Tipegő Istentisztelet várja a 0-5 éves korú gyermekeket és családtagjaikat szeptember 9-én 10 órától az evangélikus gyülekezeti házban.

Máltai Játszótéren:

Második születésnapját ünnepli szeptember 29-én a Máltai Játszótér. A jeles nap alkalmából a dolgozók egész nap színes programokkal várnak minden gyermeket és felnőttet. Lesznek sportbemutatók, ének- és tánccsoportok fellépései, vetélkedők. A napot könnyűzenei koncert zárja. A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a játszótér dolgozói.

Városi Képtárban:

A 4. Gobelin és keresztszemes kézimunka kiállítás szeptember 12-ig tekinthető meg.

Korbely István festőművész kiállítását szeptember 14-én 17 órakor Pusztai Lajos, a Petőfi Művelődési Központ ügyvezető igazgatója nyitja meg. A kiállítás október 9-ig tekinthető meg.

Városházi Galériában:

Lukács Ádám fotókiállítása látható október 19-ig.

Múzeumban:

Az Avar kiállítás szeptember 15-ig látható.

Árpád-kertben:

Szeptember 8-án extrém sportnapot rendez a GYIÖK az Árpád-kertben. A 9 órai megnyitó után lesz TRX, hip-hop dance, íjászat, tűzzsonglőrök és break. 13:15-től amatőr keró, gördeszka, roller, kori, utcai kosárlabda, és kosárra dobó verseny lesz. 18:30-kor eredményhirdetés, majd 19:30-tól Betkó&Wins zenekar lép fel, 20:30-kor a Akkezdet Phiai, valamint a rendezvény helyszínén egész nap Zebrah&Kortez. Kipróbálhatod az álomvidámpark játékait, tölthetsz ki drog-aids totót, és lesz arcfestés is.

Petőfi Művelődési Központban:

Mozi:

Szeptember 8-án 19 órától a Petőfi Művelődési Központban a MEN IN BLACK – SÖTÉT ZSARUK 3. színes, szinkronizált amerikai akció-vígjátékot vetítik.

Táncsicsban:

III. Orosházi Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJA szeptember 14-én 8-17 óráig, 15-én 9-14 óráig a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont sportcsarnokában, tornatermében és sportudvarán. A londoni olimpia első magyar aranyérmese, Szilágyi Áron is sportolásra buzdít szeptember közepén Orosházán. A harmadik Nagy Sportágválasztón közel 30 sportággal ismerkedhetsz meg neves sportolók részvételével. A rendezvényről már írtunk bővebben, itt olvashatod.

A Piruett Színjátszó Csoport és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntáncosainak előadásában Hajdrik József-Szabó Norbert-Farkas András: Banyatanya – zenés tinitörténet előadására várnak mindenkit szeptember 17-18-án 10 és 14 órára Petőfi Művelődési Központba. Rendezte: B. Imre Julianna. Koreográfia: Keresztesné Deák Andrea. Díszlettervező: Dankó Richárd, Pokorni Lászlóné. Közreműködik: A FIRST Zenekar. Bővebb információ: 68/411-048, www.pmk.oroshaza.hu.

Szarvasi Vízi Színházban:

Színházi előadásokkal, táncestekkel, ingyenes programokkal augusztus végéig várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színház (www.viziszinhaz.hu, www.jegy.hu).

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak.

Fehértón:

Tizenharmadik alkalommal lesz Fehértó napja szeptember 15-én a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó területén. 9-17 óráig bemutatják a Fehértó táji, természeti értékeit, lesz madármegfigyelés, és megtekinthetőek az őshonos magyar háziállatfajták szakvezető kíséretével. A múzeumnál megtekinthető „A Kardoskúti Fehértó természeti értékei” című állandó kiállítás, „Emlékoszlopok és népi ihletésű kisplasztikák” címmel Szelekovszky László természetvédő és fafaragó kiállítása, és a Válogatás a „Varázslatos Magyarország” 2010 természetfotóiból kiállítás. Lesz természetfilm vetítés, ragadozómadár-védelmi bemutató, népi játszótér régi korokat felidéző játékokkal, pónilovaglás, lovaskocsizás, kézműves- és ökotermékek vására, régi pásztorélet bemutatása a hódmezővásárhelyi Pásztorélet Kutatók Körének közreműködésével. 9-16 óráig kézműves foglalkozások várnak mindenkit, 9:30-11:30-ig pedig meghívásos játékos természetismereti vetélkedő lesz a térség általános iskoláinak.

A Barackosi Olvasókör épületében és udvarán 9-17 óráig a „Képek a Vásárhelyi-pusztáról” címmel Kocsis Péter természetvédő természetfotóiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A nap folyamán fellép az Aranykalász Dalkör, a Körös-Körül Néptánccsoport, a Békés Banda népzenekar, a SZÁMK Chován Kálmán Művészeti Alapiskola Tangóharmónika Együttese, a Suttyomba zenekar, a Tisza Banda, a Bokréta Népdalkör, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Gyermek Néptánccsoportjai. A fellépés után a Békés Banda és a Körös-Körül Néptáncegyüttes megtáncoltatja a közönséget! A programok és a belépés díjtalan! 9:30 és 16:30 között ingyenesen igénybe vehető DOTTÓ kisvonat közlekedik a Kardoskúti Múzeum épülete és a Fehértói kilátó között, továbbá pusztafogatok járnak a Kuti kocsmától a Kardoskúti Múzeum épületéig.

Padlásmúzeumban, evangélikus templomban:

Kulturális Örökség Napjaira várnak mindenkit szeptember 15-16-án a Padlásmúzeumba (Retek u. 8.). Mindkét napon 8-16 óráig várják az érdeklődőket. Ingyenes sétakocsikázással egybekötött Padlásmúzeum látogatás, 2 óránként az evangélikus templom bejáratától indulva. Bővebb információ és bejelentkezés: Bors Imre (30/312-0756), www.padlasmuzeum.wordpress.com, padlasmuzeum@freemail.hu. Az Evangélikus templomban 15-én 10-18-ig és vasárnap 11-18-ig várják az érdeklődőket! Mindkét nap megtekinthető A mi templomunk és a Gyülekezetünk kincsei című kiállítás a templom orgona mögötti karzatán. A lépcsőfeljáróban orosházi festők evangélikus templomot ábrázoló festményei, a Győry Vilmos teremben a gyülekezet muzeális dokumentumai, kegytárgyai, liturgikus textíliái láthatók. További programok: rövid ismertetés hangzik el a templom 1832-ben épült orgonájáról, majd ezt követően orgonamuzsika szól szombaton 11 és 16 órakor. A vasárnapi ünnepi istentisztelet után a torony kerengőjéről az Orosházi Fúvószenekar kamaraegyüttese rövid toronyzenét ad. A torony kerengőjéről kitűnő kilátás nyílik a városra és a környékre. A torony vasárnap 14 és 18 óra között kisebb csoportokban, vezetővel folyamatosan látogatható.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.