- hirdetés -

Hétfőn a munkaterületet birtokba vette a kivitelező, elindulnak a munkák a Zöldfa utcai bölcsődében. A kivitelezés ideje alatt a bölcsődei ellátás nem szünetel, átmenetileg a Könd utcai óvodában fogadják a gyerekeket.

Mint korábban megírtuk, 95%-os támogatás mellett újítják fel az épületet, amely az elmúlt 30 évben jelentős javítást nem kapott. A pályázat keretében a jelenleg 60 férőhelyes kapacitást egy új csoportszoba kialakításával 76 férőhelyre növelik. Sor kerül az épület külső hőszigetelésére, akadálymentesítésére az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára, új nyílászárók beépítésére. Az eddigi lapos tetős szerkezetet magas tető ráépítéssel megszüntetik, megújul az épületgépészet, és korszerűsítik a fűtésrendszert is. A beruházás csaknem 150 millió 800 ezer forintból valósul meg, ebből az európai uniós támogatás 143 millió 256 ezer forint.

Iványi István ügyvezető (b), Dancsó József polgármester, Csizmadia Ibolya alpolgármester aláírja a szerződést (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A közbeszerzésen nyertes kivitelező az Iványi Építőmester Kft., a cég vezetőjével szeptember 3-án írta alá a szerződést dr. Dancsó József polgármester. A munkaterületet ezen a napon át is adták, a munkálatokat előreláthatóan 2013. április 30-ára fejezik be. Iványi István ügyvezető örömmel vette a lehetőséget arra, hogy az építőiparban amúgy kritikus téli időszakra munkát tud adni az alvállalkozókkal együtt mintegy 20-30 embernek.

Orosháza Város Önkormányzata „Megújulás gyermekeinkért” – Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása címmel sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” (DAOP-4.1.3/B-11) című pályázati kiíráson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.