- hirdetés -

Első alkalommal rendezte meg a Szentetornyai Amazonok női labdarúgó csapata az Amazon Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát.

A szeptember 1-jén, a volt Határőrség sporttelepén rendezett tornára 6 csapat nevezett. A házigazda Szentetornyai Amazonok és az Oroslány NLSE csapatai mellett a Bcs. Wanted, a Békéssámson, a Pusztaföldvár és a Csanádapáca mérkőzött körmérkőzéses formában.

Zvolenszki Attila, a torna főszervezője megnyitó beszédében kihangsúlyozta, hogy az eredmények mellett a női foci népszerűsítése a torna célja városunkban és környékén.

Harmadik helyen végeztek a fehér mezes Amazonok (Fotó: Rajki Judit)

Szoros eredménnyel végződött mérkőzéseken kiélezett küzdelem folyt a pályán. Ezt bizonyítja a végeredmény, a csabaiak gólaránnyal bizonyultak jobbnak a Szivák László edző vezette pusztaföldváriaknál. A két orosházi csapat közül ezúttal az Amazonok végeztek előkelőbb helyen, Zvolenszki Attila csapata a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott, míg az Erdős Zsolt vezette Oroslányok az 5. helyen végeztek.

Orosházi eredmények:

Szentetornyai Amazonok-Csanádapáca 1:1, Oroslány NLSE-Wanted SC 1:3, Szentetornyai Amazonok-Wanted SC 2:1, Oroslány NLSE-Békéssámson 0:4, Békéssámson-Szentetornyai Amazonok 0:2, Pusztaföldvár-Szentetornyai Amazonok 1:0, Oroslány NLSE-Csanádapáca 3:1, Oroslány NLSE-Szentetornyai Amazonok 1:1, Pusztaföldvár-Oroslány NLSE 2:0

Végeredmény:

1. Wanted SC Békéscsaba 10 pont
2. Pusztaföldvár 10 pont
3. Szentetornyai Amazonok 8 pont
4. Békéssámson 6 pont
5. Oroslány 4 pont
6. Csanádapáca 3 pont

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Palócz Hajnalka (Szentetornyai Amazonok)
Gólkirálynő: Hegedűs Nauzika (Békéssámson) 6 találattal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.