- hirdetés -

Idén is megrendezik a Vadvirág Jótékonysági Bált, melynek bevételét az értelmi sérült fiatalok Snoezelen-terápiás szobájának kialakítására fordítják.

A rendezvényt szeptember 29-én tartják a Táncsics gimnázium sportcsarnokában 19 órától. A Vadvirág Esély Klub 2002 januárjától működik városunkban, jelenleg 34 fiatal veszi igénybe a szolgáltatást.

– Igyekszünk tartalmassá tenni az értelmi sérült fiatalok számára a mindennapokat, egyéni fejlesztéssel, állatterápiával, hidroterápiával, kirándulásokkal, a terveink között szerepel a későbbiekben lovasterápia alkalmazása is. Nagy öröm számunkra, hogy az Orosházi Rotary Klub segítségével, és a korábbi bálok bevételből végre megvalósulhatott a színkottás zeneterápia is, melynek eredményét a rendezvényen lehet megtekinteni. Az idei bál bevételéből egy Snoezelen-terápiás szobát szeretnénk kialakítani, ami fontos terápiás és relaxációs jelleggel bír – tájékoztatott Olasz Mónika, az Egységes Szociális Központ Nappali Ellátásegység vezetője.

A Snoezelen-terápiás szoba alkalmazásával az értelmi sérült fiatal megtanulhat intenzíven érzékelni, kellemes ingereket felvenni, befogadni, használni. Mindezek segítik a felfedezést és a fejlődést, az életminőség javulását. A terápia során fejleszthető a hallás, ízlelés, szaglás, tapintás, szem-kéz koordináció, ok-okozat kapcsolatának felismerése, kommunikáció, pihenés, passzív stimuláció, szabadidő, játék. Az érzékek általi megtapasztalás segíti a gátlások, félelmek oldását növeli az érdeklődést, nyitottá tesz a környező világ öntevékeny felfedezése iránt. Meleg, nyugodt hangulatot árasztanak a színek és fények játékán alapuló látványelemek: a színes fénycsövek, fényoszlopok, diszkó-gömb, párologtató, tükörgömb, olajvetítő és a tükör-borítású falfelület. A relaxációt segíti elő a terápiás idő közben hallható halk, nyugtató hatású muzsika. Kiegészítő terápiás eszközként az aromaterápiát alkalmazzák.

A jótékonysági bál a Vadvirág Esély Klub fiataljainak műsorával veszi kezdetét, majd a vacsorát és tombolahúzást követően hajnalig tartó táncmulatság lesz. A belépőjegy ára 3000 forint, mely tartalmazza a vacsorát, és az egész estés szórakozási lehetőséget. Ugyanakkor támogatói jegyeket is lehet vásárolni, mely 500 forintos és 1000 forintos címletekben kapható. A belépőjegyek igényelhetők szeptember 17-ig a Vadvirág Esély Klubban, az Október 6. utca 39. szám alatt. E-mail: vadvirag@eszk.oroshaza.hu, telefon: 70-466-6554.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.