- hirdetés -

Kánikulai melegben nagy küzdelmeket hozott a hétvégi gyopárosi nemzetközi hajómodell verseny, Nóbik Gyula harmadik helyet szerzett.

Hat ország negyven versenyzője vívott csatát a hétvégén a Gyopárosfürdőn megrendezett nemzetközi hajómodell versenyen. Szombat délelőtt Csizmadia Ibolya alpolgármester nyitotta meg a Gyopár Kupát, majd indult el a küzdelem a nagyon meleg, embert és technikát egyaránt megpróbáló időben.

Az előfutamok nagy küzdelmeket hoztak, az Orosháza Városi Modellező Klub tagjai szép eredményeket értek el. FSR-V 3,5 ccm kategóriában Végh Sándor a nyolcadik helyen jutott a döntőbe, Obuch László a 15. helyen végzett, így nem lett döntős. Nóbik Gyula az FSR-V 7,5 ccm-esek mezőnyében a kilencedik, az FSR-V 15 ccm kategóriában a hetedik helyen jutott döntőbe.

FSR-V 7,5 ccm kategóriában Nóbik a harmadik (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Vasárnap reggel kezdődtek a döntőfutamok, a kánikulai meleghez ekkor még társult a nagy szél is, ami ebben a sportban nem kedvező – tudtuk meg Nóbik Gyulától, az orosházi klub elnökétől.
– Nagyon izgultunk, hogy eredményesek legyünk. Ez volt az utolsó előtti megmérettetés, és az összetett pontversenyben elég jól áll az orosházi csapat, ezért volt komoly tétje a versenynek – hangsúlyozta.

Eredmények:

FSR-V 3,5 ccm kategória
1. hely Berta András, BME, 75 kör
2. hely Kucera Cristian, Ausztria, 73 kör
3. hely Krausz János, BKV, 70 kör

5. hely Végh Sándor, Orosháza, 59 kör

FSR-V 7,5 ccm kategória
1. hely Kiss Barnabás, Debrecen, 79 kör
2. hely Dzirgwa Ryszard, Lengyelország, 78 kör
3. hely Nóbik Gyula, Orosháza, 73 kör

FSR-V 15 ccm kategória
1. hely Radoslav Dimitrov, Bulgária, 81 kör
2. hely Ódor István, Baja, 79 kör
3. hely Schrammel Helmut, Ausztria, 75 kör

9. hely Nóbik Gyula, Orosháza, 48 kör.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.