- hirdetés -

A magyarországi hajómodellezők versenynaptárában rendszerint két Gyopárosi verseny van bejegyezve. A májusi, szezonnyitó Alföld-kupa és az augusztusi hagyományos Gyopár-kupa.

A megszokottnál kevesebb versenyző érkezett a pénteki nyitónapra a Gyopárosi tó mellé. A két héttel ezelőtti lengyelországi világbajnokság után nem mindenki tudta vállalni az orosházi szereplést. Így is hét országból, negyven versenyző, hatvanöt hajóval kezdte péntek délután, az este hétig tartott tréninget. A magyarok mellett lengyel, bolgár, német, osztrák, fehérorosz, román versenyzők küzdöttek pénteken és szombaton a vasárnapi döntőbe jutásért.

Az orosházi Szűcs Norbert készíti hajóját a döntőre (Fotó: Rosta Tibor)

Mint azt megszokhattuk, most is négy géposztályban, FSRV 3.5, 7.5, 15, és 27 köbcentiben rendezték a futamokat. A magyarok, köztük a négy orosházi modellező számára jól alakultak az időmérők. A rendező Orosházi Modellező Klub versenyzői, a négyből három hajóosztályban is döntőben szerepeltek.

A többszörös világbajnok Berta András is a magyar kontingenst erősítette (Fotó: Rosta Tibor)

A megkérdezett versenyzők most is elismeréssel nyilatkoztak a szervezésről, az időről, és főként a helyszínről. Elmondták, hogy bár messze van, de nagyon szeretnek Gyopárosra jönni, hisz itt minden körülmény adott a nyugodt versenyzéshez és a család többi tagja is talál szórakozást, ha épp nem akar a versenyeken szurkolni.

Viszonylag jól sikerültek a döntők a magyaroknak, az orosháziak is szereztek két dobogós helyet. Íme a végeredmények:

FSRV 3.5 ccm

1.Rácz Roland Ausztria 78 kör, 2. Tarr Tamás Baja 78 kör, 3. Kápolnai Attila Baja 75 kör

FSRV 7.5 ccm

1. Rácz Roland, Baja, 84 kör, 2. Rácz Balázs Nagykanizsa,83 kör, 3. Kiss Barnabás Debrecen, 79 kör.

FSRV 15 ccm

1. Stefan Waligora Németország 89 kör, 2. Szűcs Norbert Orosháza, 89 kör, 3. Jozef Durda Szlovákia, 81 kör.

FSRV 27 ccm

1. Szénási Ernő Orosháza, 85 kör, 2. Kiss Zsolt Debrecen, 69 kör, 3. Alexander Zotter Szlovákia, 64 kör.

A csapatversenyben, mint már sokszor, most is a Műszaki Egyetem együttese érte el a legjobb eredményt, a bajaiak és a német csapat előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.