- hirdetés -

Már készítik elő a Kossuth-szobor új helyét a Rákóczi utca és a Kossuth utca sarkán. A kivitelező az elmúlt napokban befejezte a földmunkákat és megépítette a szobor alapját.

A szobor felújítását végző Bánfi Gábor orosházi kőszobrász- restaurátor művész vezetésével szerdán elkezdték a szobor mészkő talapzatának építését. A munka során aprólékos munkával teszik helyére a mészkőtömböket, közé pedig kötőanyagot injektálnak. Ezzel a munkával a tervek szerint csütörtök délutánra végeznek. A talapzatba az utolsó fázisban egy védőcsövet helyeznek el, amibe egy úgynevezett időkapszula kerül.

Bánfi Gábor szobrász- restaurátor művész dolgozik a szobor talapzatán (Fotó: Melega Krisztián)

Ebbe az időtálló fémhengerbe a szobor és áthelyezésének tervrajza, a jelenleg forgalomban lévő pénzérmék és az Orosházi Élet című hetilap legfrissebb lapszáma mellett dr. Dancsó József polgármester levelét is elhelyezik. A hengerbe kerül még egy DVD lemez, amin a szobor áthelyezéséről és felújításáról készült OrosCafé.hu oldalon megjelent írások, fotók és videók szerepelnek.

Az időkapszulát augusztus 24-én, pénteken reggel 8.30 órakor Orosháza város vezetése helyezi el a Kossuth-szobor talapzatába. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.