- hirdetés -

Szent István nap, lóverseny, aratóünnep, kenyérünnep, fotózás, kiállítások.

Árpád-kertben:

Augusztus 18-án 16 órától Szent István napi rendezvényre várnak mindenkit az Árpád-kertbe. 16 órától kirakodóvásár és kézműves játszóház lesz, 16:30-tól a Candy Dance Crew bemutatóját láthatják, 17 órától az orosházi Bokréta Népdalkör és a pusztaföldvári Búzavirág Népdalkör, valamint a pusztaföldvári Bartók Béla Művelődési Ház citerazenekarának népzenei műsora hallható, 17:30-tól A székely menyecske meg az ördög című népmesét bábokkal Fabók Mancsi Bábszínháza előadásában láthatják az érdeklődők. 18:30-tól Bakos Bettina műsora hallható, 19 órától az orosházi és békéscsabai Salsa műhely tart bemutatót. 20 órától Egy szoknya, egy nadrág… címmel a Molnár Dixieland jubileumi koncertjét hallhatják. Sztárvendég: Szulák Andrea és Berki Tamás.

Kapsz egy képet – rólad! – ingyenes portrék profiktól. A Magyar Fotográfia Napja alkalmából az orosházi Nicolas Muller Fotóművészeti Műhely tagjai nagyszabású rendezvényre készülnek ingyenes portréfotózással. Augusztus 24-én, pénteken 16 órától szeretettel várnak az Árpád-kertben, ahol professzionális körülmények között elkészítik műtermi portrédat, ami később papírkép formájában a tiéd lesz. Bővebb információ a club facebook oldalán található.

Táncsics utcán, Bogárzón:

Augusztus 19-én rendezik meg a XLIV. Orosházi Nemzetközi lóversenyt és a VII. Aratóünnep és Nemzetközi Gazdatalálkozót. Lesz lóverseny, kirakodó vásár, állatsimogató és ügyességi versenyek. 7:30-tól mezőgazdasági és veterán gépek, lovas fogatok gyülekeznek majd a Táncsics utcán. 8 órakor indulnak a felvonulók a Bogárzói Lóversenypályára az Orosházi Fúvószenekar kíséretével, vezényel: Fabók László karnagy.
9:30-kor lesz a megnyitó, ahol ünnepi beszédet mond Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke,országgyűlési képviselő. A Szent István napi kenyeret megáldja Ördög Endre evangélikus lelkész. A rendezvényt megnyitja és az új kenyeret megszegi Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, polgármester. Vendég: Dr. Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő.
10 órától Id. Horváth József Fogathajtó emlékverseny lesz az Orosházi Lovas Egyesület versenyzői részére póni és nagyló kategóriákban, a Gazdakör rendezvénysátorban pedig a Bokréta Népdalkör műsorát láthatják.
10:30-tól gazdafórum lesz, melynek témája a Kárpát medencei gazdaösszefogás 2012-2020. Beszédet mond: Jakab István és Dr. Budai Gyula.
12 órakor kezdődik a polgármesterek és vendégeik fogathajtó versenye, és az eredményhirdetése. 13 órakor az Orosházi Modellező Klub tart bemutatót Nóbik Gyula vezetésével. 13:15-től kezdődik a Békés Megyei ügető, III. fordulója. 13:30-tól a Békés Megyei galopp bajnokság futamára várnak mindenkit. 13:45-kor az Orosházi Lovas Egyesület voltage csapatának bemutatóját láthatják Budavári Zsófia vezetésével. 14 órakor kezdődnek a budapesti Kincsem Park hivatalos futamai – 3 ügető és 1 galopp, 17 órakor a póni galopp futam amatőr ló és lovasok részére 600 méteren. A nap folyamán kirakodóvásár és játszóház, valamint működő veterán gépek kiállítása, kézművesek bemutatója várja az érdeklődőket.

Katolikus templomban:

Augusztus 19-én 10 órakor ünnepi szentmise lesz a katolikus templomban, amit a városi megemlékezés követ a templom előtt. Ezen beszédet mond dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Közreműködik Jankov Gyöngyvér és Kopasz Zsófia-ének, koboz.

Gyopárosfürdőn:

IX. alkalommal rendezik meg az Európai Kenyérünnepet augusztus 20-án Orosháza-Gyopárosfürdőn, a strand területén. Reggel 8-tól főző- és kenyérsütő verseny, „Pékek utcája” kiállítás és kóstoltatás a pékek munkáiból, langalló kóstoltatás a kemencénél, valamint egész nap kirakodóvásár és kézművesek utcája vár mindenkit. 11 órától bábszínház lesz, 12 órától a főző- és sütőverseny eredményhirdetése, 12:10-től a Flamingo mazsorett csoport bemutatója lesz. 12:30-tól ünnepi megnyitót mond dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere. 13 órától Bangó Margit műsora láthatják, 14 órától Kovács Kati énekel, 15 órától lesz a pékek versenyének eredményhirdetése. 15:30-tól bemutatkoznak a „Gyopáros szépe” – a szépségverseny résztvevői. 16 órától a Compact Disco ad koncertet,17 órától pedig az orosházi First zenekar játszik. 18 órakor lesz a Gyopáros szépe verseny eredményhirdetése, 18.30-tól karaokee énekversenyre várják a jelentkezőket, 20 órától az Edda Művek koncertére várnak mindenkit, 22 órakor pedig tűzijátékkal zárul a nap. A program rendezvényjeggyel látogatható, mely elővételben is megvásárolható. Bővebb információ Gyopárosfürdő honlapján található.

Péntek esténként Gyopárosfürdő új szolgáltatással kedveskedik az éjszakai fürdőzésre érkező vendégeinek. 19 órától DJ Ory szórakoztatja a vendégeket a nyolcvanas, kilencvenes évek slágereivel az élmény-teraszon.

Gyopár-Kupa Nemzetközi Hajómodell verseny lesz augusztus 24-26-ig a Gyopárosi tavakon.

Augusztus 24.
12 óra: beérkezés, tréning a verseny színhelyén

Augusztus 25.
9:30: megnyitó
10 óra: FSR 3,5, 7,5, 15 l start
Kezdőfutam I start
FSR 3,5, 7,5 15 ll start
Kezdőfutam II start
FSR 27, 35 I start

Augusztus 26.
9 óra: FSR 27, 35 ll start
10 óra: döntők, eredményhirdetés
Bővebb információ: Nóbik Gyulánál kérhető (30/9550-248, nobikfly@freemail.hu).

Gyopárosi Mini Galériában:

Az Orosházi Díszítőművészeti Kör kiállítása augusztus 16-31. között látható. Augusztus 18-20-ig a Díszítőművészeti kör tagjai bemutatót és vásárt tartanak a tourinform iroda teraszán.

PMK-ban:

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjainak kiállítása megtekinthető augusztus 30-ig. Kiállítók: Bolla Pál, F. Varga Mária, Györffy Orsolya, Hopka Margit, Horváth János, Jusztin Balázs, Kohut Béla, Lukács Mária, Mezei Fehér Judit, Nagyné Sinka Erzsébet, Ökvös András, Szeri Istvánné, Szilágyi Cecília, Szőke Zsuzsanna, Ujfalussy István, Varga László, Zsurkáné Benyovszki Piroska.

Gellértegyházán:

A nyár végéhez közeledve Gellértegyháza is zárórendezvényre készül: minden pénteken a hagyományőrzés jegyében szerveztek ingyenes programokat, augusztus 24-én ezt a sorozatot zárják le. – A jó hangulatról a Tekergők zenekar gondoskodik, s hogy éhen se maradjon senki, a lovaglás és íjászkodás után bográcsos marha pörköltet kínálunk főtt krumplival, savanyúsággal, kenyérrel – olvasható Gellértegyháza Facebook oldalán. Augusztus 24-én, pénteken, 17 órától várnak minden érdeklődőt a zárórendezvényre.

Városi Képtárban:

A Lajtorja Fiatal Alkotóművészek Kulturális Egyesülete tagjainak kiállítása augusztus 24-ig látható. Alkotók: Ágoston Lóránt, Egeresi Nóra, Huszár Imre, Kiss Ferenc, Molnár Sándor, Radvánszki Levente, Varga Levente, Varsányi András, Vinkó Leó.

Medvegy Ivett fotókiállítása és Dr. Szelényi Zoltán képeslap gyűjteménye augusztus 24-ig látható.

Városházi Galériában:

Pósa Ágnes festőművész kiállítása augusztus 31-ig látható.

Szántó Kovács János Területi Múzeumban:

Az avar kiállítás szeptember 15-ig látható.

Szarvasi Vízi Színházban:

Színházi előadásokkal, táncestekkel, ingyenes programokkal augusztus végéig várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színház (www.viziszinhaz.hu, www.jegy.hu).

Jókai Színházban:

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak.

Táborok:

Az OMTK-ULE 1913 Sportszervezet 5-16 éves fiúk és lányok részére a nyári szünetben focitábort szervez augusztus 21-24-ig a Gyopár Hotel Sportklubban (Gyopárosi út 3., volt műszaki laktanya területén). A tábor napközis rendszerű, 8-tól 16 óráig tart. Napi két testedzés (általános és labdarúgás specifikus), heti kétszeri strand, humánprogramok (közösségfejlesztő játékok, sportéletpálya bemutatás), és egyéb sportok (sakk, asztalitenisz, lábtenisz, tollaslabda) várják a gyerekeket. További információ kérhető Tóth-Kása Sándornál (06-30/985-7616), Csizmadia Imrénél (06-30/397-9041), vagy Polyák Lászlónál (06-30/983-0713).

Orosházi Nemzetközi Modellrepülőnap lesz augusztus 31.- szeptember 2. között a repülőtéren. Szeretettel várnak minden modellezőt és modellezés iránt érdeklődő vendéget. Szeptember 1-jén modellrepülőnap lesz, melyen mindenki szabadon repíthet kedve szerint, aki rendelkezik érvényes biztosítási kártyával. Bővebb információ: Nóbik Gyulánál kérhető (30/9550-248, nobikfly@freemail.hu).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.