- hirdetés -

150 millió 800 ezer forintból újul meg a bölcsőde épülete egy pályázat keretében, szeptemberben indul a munka.

143 milliót nyert a város a Zöldfa utcai bölcsőde 30 éves épületének felújítására. A tervezett fejlesztés összköltsége csaknem 150 millió 800 ezer forint, melyből 143 millió 256 ezer forint pályázati forrás, vagyis a nagyszabású beruházás 95%-os támogatási intenzitással valósul meg. A fennmaradó 7,5 millió forint önerő.

A pályázat keretében a jelenleg 60 férőhelyes kapacitást egy új csoportszoba kialakításával 76 férőhelyre növelik. Sor kerül az épület külső hőszigetelésére, akadálymentesítésére az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára, új nyílászárók beépítésére. Az eddigi lapos tetős szerkezetet magas tető ráépítéssel megszüntetik, megújul az épületgépészet, és korszerűsítik a fűtésrendszert is – tájékoztatott a részletekről Hagymási László, a Beruházási és Városfejlesztési Iroda vezetője.

– Az elvégzendő munkák idejére szükséges a bölcsőde időszakos átköltözése, ami már folyamatban is van, szeptember 3-tól ugyanis a bölcsisek ellátása a Könd utcai óvodában történik, a beruházás a tervek szerint 2013. április 30-ára készül el. Az óvodában az elmúlt időszakban felkészültünk a bölcsődések fogadására: a fűtőtesteket védőráccsal láttuk el, és külön helyiséget alakítottunk ki a részükre. Az óvodában továbbá elvégeztük a karbantartási munkálatokat: festés-mázolás, óvodai játszószerek felújítása, és a homokozóban kicseréltük a homokot – sorolta Hagymási László.

Orosháza Város Önkormányzata „Megújulás gyermekeinkért” – Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása címmel nyújtott be pályázatot az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” (DAOP-4.1.3/B-11) című pályázati kiírásra és nyert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.