- hirdetés -

Magával ragadó, és egy életre szóló élmény volt eljutni az ötkarikás játékokra!

Az Angliában élő Göböly Nóri osztotta meg velünk olimpiai élményeit. Nóriék a férfi kézilabda csapatunknak szurkolhattak augusztus 2-án az olimpiai parkban. Igaz, ezért meg kellett küzdeniük. Mivel nem Londonban élnek, az interneten hivatalos jegyértékesítő honlapon vettek jegyeket.

– Többször sikertelenül próbálkoztunk, már szinte fel is adtuk, de végül erre az egy eseményre sikerült lefoglalni. Postán ki is küldték a jegyeket. Kaptunk velük travel card-ot is, aminek segítségével Londonban ingyenesen igénybe vehető a metróhálózat, vagy a piros emeletes buszok – sorolta Nóri, akitől azt is megtudtuk, hogy önkéntesek segítik az ötkarikás játékokra érkező nézőket, a park pedig rendkívül ízléses, kulturált és a környezetvédelemre is hangsúlyt fektetnek.

Nóri a meccs helyszínén, természetesen zászlóval

– Az aquatika arénánál léptünk be az álomországba. Volt időnk körbejárni a parkot, nagyon sok ember volt, és hatalmas területen oszlott el a tömeg. És a tömegben ott van az egész világ, emberek a világ minden tájáról. Az arcokon széles mosoly, mindenki jókedvű, a levegő tele van pozitív energiákkal. A Copper Box (Réz Doboz) nevű stadion ad otthont a kézilabdának, ahová a mi jegyünk szólt. Nagyon jó volt látni, hogy mennyien eljöttek támogatni a csapatunkat! A magyar szurkolók szokás szerint végig buzdították a csapatot, és természetesen én is végig nagyon hangosan szurkoltam. A mellettünk lévő szektorban ült Rudolf Péter és családja, valamint Kovács „Kokó” István is a helyszínen volt, Gundel Takács Gáborral is összefutottunk. A horvátok elleni mérkőzésen ugyan nem győzött a csapatunk, de ennyi honfitárs között egy kicsit úgy érezhettük, mintha otthon lettünk volna.

– Biztos vagyok benne, hogy London az a külföldi főváros a világon, ahol a legtöbb magyar él, és ez meg is érződött ezen az olimpián! A szurkolók mindenhol kitettek magukért, ahol magyar versenyző szerepelt, és ezt a BBC kommentátorai is megerősítették. Ez az én olimpiai történetem. Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! – osztotta meg velünk élményeit Nóri, aki biztosan szurkol férfi kéziseinknek a vasárnap délben kezdődő bronzmeccsen.

Neked van olimpiai történeted? Akár kint élő magyarként, akár ha kiutaztál szurkolni, oszd meg velünk az info@oroscafe.hu mail címen, mit láttál és mit tapasztaltál az ötkarikás játékok helyszínén. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.