- hirdetés -

Orosháza elnyerte a Befektetőbarát település címet – sikerrel vett részt ugyanis a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) programján.

A cím megszerzéséhez a városnak részt kellett vennie a Nemzeti Külgazdasági Hivatal programján, mely tájékoztatást, felkészítést, hasznos információkat nyújtott a településeknek a befektetőkkel való kapcsolattartásról. A program keretében a települések nem csupán arra készültek fel, hogy fogadják az esetleges új befektetőket, hanem arra is, hogy segítsék, ösztönözzék a már letelepült befektetőket.

Ezt a logót használhatja Orosháza

A képzés mellett egy Befektetésösztönző Stratégiát (online egyelőre nem elérhető), és a települést bemutató prezentációs anyagot is el kellett készíteni. Ezekben a HITA munkatársai segítettek, az elkészült anyagot pedig egy megbízott szakértő cég értékelte ki. A programban Orosházát Püspöki-Sinka Edit képviselte, és az ő feladata volt a város Befektetésösztönző Stratégiájának elkészítése is, melyben Orosháza önkormányzata meghatározza a főbb célokat, és azt is, hogy milyen lépéseket kell tenni a megvalósítás érdekében. A cél: hazai és nemzetközi cégek, befektetők bevonása Orosházára.

A helyi befektetési környezetet és lehetőségeket taglaló stratégia segíti a külföldiek tájékozódását a lehetőségeket illetően. Információkat nyújt a magyar befektetési, jogi, adózási és pénzügyi környezetről. Segít a telephelykeresésben, befektetési helyszín kiválasztásában, több nyelvű promóciós anyagok megjelentetésében, összességében abban, hogy olyan befektetőket vonzzon a városba, akiknek elképzelései találkoznak a város elképzeléseivel. Orosháza sikeresen vett részt a programon, így dokumentumain feltüntetheti, rendezvényeken használhatja a településbarát logót. A program kapcsán a város bekerült a Nemzeti Külgazdasági Hivatal adatbázisába, mely elősegíti, hogy a külföldi befektetők közvetlenül, elsőként megismerjék a város adottságait, fejlesztésre alkalmas területeit, a befektetési lehetőségeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.