- hirdetés -

Jon Lord emlékest, Caramel koncert, kiállítások, táncház.

Volt ifiházban:

Jon Lord (a Deep Purple volt billentyűse) emlékest lesz július 27-én, 18 órától az orosházi rock klubban. A péntek esti program díszvendége a Radics Béla Emléktársaság elnöke lesz. Mindenkit szeretettel vár a rock klub a volt ifiházban!

Gyopárosfürdőn:

Caramel koncert lesz augusztus 4-én 21 órától a parkfürdőben. Sztárvendégek a Megasztár idei legjobb énekesei. További információt itt találtok.

Péntek esténként Gyopárosfürdő új szolgáltatással kedveskedik az éjszakai fürdőzésre érkező vendégeinek. 19 órától DJ Ory szórakoztatja a vendégeket a nyolcvanas, kilencvenes évek slágereivel az élmény-teraszon.

Eötvös téren, Gyopárosfürdőn:

Orosházi Fúvószenekari Fesztivál lesz augusztus 4-én. Az Orosházi Fúvószenekar immár ötödik alkalommal rendezi meg fesztiválját. A meghívott fúvószenekarok 10 órától 12 óráig az Eötvös téren adnak térzenét, 15 órától pedig Gyopárosfürdőn szórakoztatják fúvószenével a fürdővendégeket. További információ ide kattintva.

Városházi Galériában:

Pósa Ágnes festőművész kiállítása augusztus 31-ig látható. Bővebb információ: 68/472-350.

Gyopárosi Mini Galériában (Tourinform iroda):

Az orosházi Foltvarró Egyesület kiállítása július 26-tól látható. Nyitva tartás: hétfő-péntekig 9-17 óráig, szombaton 9-14-ig.

Gellértegyházán:

Népi hagyományőrző estekre várnak mindenkit június 22. és augusztus 24. között péntekenként Orosháza-Újosztás, Gellértegyházán. Az esteken a látogatók lovagolhatnak, íjászkodhatnak, hagyományos ételeket, italokat kóstolhatnak. A részvétel ingyenes. Információ: 70/391-8933, info@gellertegyhaza.hu, vagy Gellértegyháza honlapján.

Petőfi Művelődési Központban:

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjai kiállítására szeretettel várnak mindekit július 27-én 17 órára a Petőfi Művelődési Központba. Kiállítók: Bolla Pál, F. Varga Mária, Györffy Orsolya, Hopka Margit, Horváth János, Jusztin Balázs, Kohut Béla, Lukács Mária, Mezei Fehér Judit, Nagyné Sinka Erzsébet, Ökvös András, Szeri Istvánné, Szilágyi Cecília, Szőke Zsuzsanna, Ujfalussy István, Varga László, Zsurkáné Benyovszki Piroska. A kiállítást megnyitja: Bodrogi Béla, az OKKE titkára. A kiállítás megtekinthető: augusztus 30-ig.

Amadeus Kávéházban:

Kupeczik Éva Eclogák című fotókiállítása augusztus 12-ig tekinthető meg.

Városi Képtárban:

A Lajtorja Fiatal Alkotóművészek Kulturális Egyesülete tagjainak kiállítása augusztus 24-ig látható. Alkotók: Ágoston Lóránt, Egeresi Nóra, Huszár Imre, Kiss Ferenc, Molnár Sándor, Radvánszki Levente, Varga Levente, Varsányi András, Vinkó Leó.

Medvegy Ivett fotókiállítása és Dr. Szelényi Zoltán képeslap gyűjteménye augusztus 24-ig látható.

Szántó Kovács János Múzeumban:

Az avar kiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg.

Kossuth utcai Sörkertben:

Az orosházi Harangos Néptáncegyüttes és utánpótlás csoportja, a Kisharang Néptáncegyüttes tánctanítással egybekötött Csalogató Táncházat tart kicsiknek és nagyoknak augusztus 2-án a Kossuth utcai Sörkertben. 16.30-tól gyermek táncház – népi játék és tánctanulás lesz, 18 órától pedig tánctanítással egybekötött szabad felnőtt táncház lesz. A táncházat Panyi Katalin és Móricz Bence, az együttes művészeti vezetői tartják. Zenél a Tekergők Zenekar! A táncház látogatása ingyenes! Eső esetén a táncházat a PMK-ban rendezik meg.

Színházi előadásokkal, táncestekkel, ingyenes programokkal augusztus végéig várja az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színház (www.viziszinhaz.hu, www.jegy.hu).

A békéscsabai Jókai Színház programjai itt találhatóak.

Táborok:

Az OMTK-ULE 1913 Sportszervezet 5-16 éves fiúk és lányok részére a nyári szünetben focitábort szervez július 23-27-ig, illetve augusztus 21-24-ig a Gyopár Hotel Sportklubban (Gyopárosi út 3., volt műszaki laktanya területén). A tábor napközis rendszerű, 8-tól 16 óráig tart. Napi két testedzés (általános és labdarúgás specifikus), heti kétszeri strand, humánprogramok (közösségfejlesztő játékok, sportéletpálya bemutatás), és egyéb sportok (sakk, asztalitenisz, lábtenisz, tollaslabda) várják a gyerekeket. További információ kérhető Tóth-Kása Sándornál (06-30/985-7616), Csizmadia Imrénél (06-30/397-9041), vagy Polyák Lászlónál (06-30/983-0713).

Az Orosházi Városi Teniszklub és az Eötvös József Általános Iskola és Óvoda közös szervezésében megrendezi az I. Tenisztábort augusztus 13-15. között minden nap 8.00-12.00-ig az Eötvös iskola teniszpályáján. Várják azon 5 és 10 év közötti óvodás és kisiskolás gyermekek jelentkezését, illetve azon szülők érdeklődését, akik meg szeretnének ismerkedni a sportággal és szabályaival, fel szeretnék mérni, illetve ki akarják próbálni saját maguk vagy gyermekük tehetségét e sportágban, illetve kellemesen ki akarnak kapcsolódni e játékos és kötetlen táborban.
Jelentkezni a helyszínen minden nap reggel 8-tól lehet. Edzők: Ifj. Németh István és Bagosi Zsolt. Érdeklődni lehet Andrékó Mihálynál (06-30/667-75-33) és Ifj. Németh Istvánnál (06-20/977-57-13) A részvétel ingyenes!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.