- hirdetés -

Az utolsó percig küzdött Berta Niki, minden lélegzetével kapaszkodott az életbe, de szerda este három nagy sóhajtással itt hagyta családját.

A ritka csontrák és annak áttéte a tüdejét rombolta le, két hete mélyvénás trombózist állapítottak meg nála, mindkét tüdején embólia lépett fel. Szegeden kezelték az elmúlt három hétben, oxigént kapott. Hétfőn közölték az orvosok, hogy menthetetlen, kedden már morfium segítségével próbálták mérsékelni az oxigénszükségletét.

Gyújtsunk egy gyertyát Nikiért!

– Mesével ment el a lányom – mondta az édesanya, Katalin. – Mindenkitől el tudott búcsúzni, az utolsó pillanatban is mellette voltunk. Amit tudtunk, megtettük, hogy betegségében is élhetőbbé tegyük mindennapjait. Köszönjük mindenkinek, aki adakozással, érdeklődéssel segített bennünket az utóbbi másfél évben.

Berta Niki 2010. őszén az evangélikus iskola hetedikes diákjaként térdfájdalmakkal fordult orvoshoz, műtétek sora után derült ki a diagnózis: osteosarcoma (a csont rosszindulatú daganata). Ez olyan ritka, hogy a régióban is egyedül őt kezelték ezzel a betegséggel. A kemoterápia és a gondos orvosi kezelés ellenére a tüdején áttétek képződtek. Karácsonyra gitárt kapott, magántanulóként a tanév végi vizsgák nagy részét is letette, nyáron kerékpározni, úszni szeretett volna. Nem adatott meg neki. Nyugodjon békében!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.