- hirdetés -

Újabb megpróbáltatások előtt áll Berta Niki. Az orvosok nem tudják még biztosan, hogy a rákbetegség ritka fajtájának újabb áttétét sikerült-e megállítani az orosházi tinilánynál.

– Május 9-re van időpontunk Budapestre egy rákkutató intézetbe, ahol megnézik, mi az a terápia, amivel segíthetnek Niki állapotán – meséli Berta Lászlóné Kati, Niki édesanyja.

Niki azért küzd, hogy élhessen! Segítsünk neki! (Archív fotó: Rajki Judit)

Ez a vizsgálat fizetős, közel 100 ezer forintba kerül, ehhez kérnek most segítséget. Az április 17-én készült mellkas CT eredménye csak részben jó, a tüdő jobb oldalán, a műtéti területen vannak gócok, ez lehet áttét, de gyulladásos folyamat is. Két hónap múlva lesz újra mellkas CT, ez dönti el a továbbiakat.

Ez ideig Niki fizikai állapotát megfelelő szinten kell tartani, ezért deutérium mentes vizet iszik, Varga gyógygombákat, antioxidánsokat fogyaszt és nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt kell ennie, ami havi 150 ezer forintba kerül. Niki jól van, magántanulóként tanul.
– Ő nem adja fel, tovább harcol, egy egyszerű tinilány szeretne lenni mint a többiek – mondja az édesanya, aki mindent megtesz lánya gyógyulásáért.

Aki segíteni szeretne, a következő folyószámla számra küldheti adományát: 11773339-00577081. Ha segítenél, szerkesztőségünkön keresztül is elérheted a családot, jelezz az info@oroscafe.hu email-címen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.