- hirdetés -

Tizedik találkozójukra készülnek a szervezők július harmadik hétvégéjén.

1994 óta minden második évben városunkban adnak egymásnak randevút a veteránosok nagy családjának tagjai. Idén, július harmadik hétvégéjén ismét Orosházán dübörögnek fel a matuzsálemek motorjai. Az előkészületekről és a három nap programjáról a szervező csapat két vezére, Nóbik Sándor és Pántyéné Horváth Klára számolt be.

– 1994-ben rendeztük az első nemzetközi veteránjármű fesztivált és Horváth Károly emlékversenyt. Óriási siker volt és hagyomány lett, hogy minden páros évben eljön Orosházára a „mozgó közlekedési múzeum” – kezdte a múlttal Nóbik Sándor. – Miután ez lesz a tizedik találkozó, még egy kicsit nagyobb gondossággal készülünk. Szeretnénk minél több élményt adni az érdeklődőknek. Mintegy 100 öreg járművet várunk szerte az országból, akik július 20-án déltől érkeznek folyamatosan a Gyopár Club Hotel parkolójába, már itt meg lehet nézni a régi közlekedési eszközöket.

Nóbik Sándor elmondta, július 21-én, szombaton reggel 8 órakor rajtol majd a 140 km-es túraverseny. Az útvonal: Orosháza-Kardoskút-Pusztaközpont-Hódmezővásárhely-Sóshalom-Székkutas-Orosháza, majd innen Nagyszénás, Gádoros, és a cél: Gyopárosfürdő.

– Este a hotelben lesz az eredményhirdetés, ahol gazdára lelnek a serlegek. A legszebb motorkerékpár és a legszebb autó különdíját idén is Orosháza lakossága ítéli oda az arra legérdemesebbeknek a vasárnap 10 órakor kezdődő kiállításon a Kossuth utcán – részletezte Nóbik, kiemelve, odafigyeltek arra, hogy a műszaki érdeklődésű helybeliek minél több alkalommal találkozhassanak testközelből a mezőnnyel.
– Különös műgonddal raktuk össze a rally folyamán a versenyzőkre váró „megpróbáltatásokat”, de ez a rész egyenlőre titok. Reméljük, hogy sokak örömére tudjuk majd idén is vendégül látni a veteránosokat és persze azt, hogy ők is szép emlékekkel távoznak és jó hírét viszik Orosházának.

A hagyományokhoz híven, rendőri felvezetéses felvonulással köszönti a mezőny Orosházát július 20-án este. Amint a hatóságokkal egyeztetett útvonal végleges lesz, közzétesszük az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.