- hirdetés -

Telt ház előtt játszott az Esztergályos-Koncz páros. 

A Nyári Színházi Esték keretében könnyed nyár-esti szórakozást kínált a művelődési központ július első napjaiban. Ahogy mondani szokás, az élet nagy dolgairól nem esett szó, helyzet-, és jellemkomikumra épített vígjátékok tartottak tükröt gyengeségeinknek, nevetés közben kaptunk feloldozást gyarlóságainkra. A klimatizált színházterem úgy tűnik, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, közel teltházzal mentek az előadások, amelyeket a Fogi Színház –Budapesti Bulvárszínház és az Éless-Szín Produkció hozott városunkba. A sorozat harmadik előadása is népszerű, pénteken este az Experidance is teltházasnak ígérkezik.

Esztergályos Cecília és Koncz Gábor a Társasjáték New Yorkban egyik jelenetében (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Marc Camoletti: Négy férfi gatyában – állt az invitáló plakátokon. Hétfőn este a neves vígjátékszerző neve volt a garancia a nevetésre, a jó cím a közönség figyelmére, a szerencsés szereposztás a jó előadásra. Fodor Zsókára nyilván sokan voltak kíváncsiak, Magdi anyus karakterét talán soha nem is tudja levetni a művésznő.

Az Andrew Bergman írta Társasjáték New Yorkban a műfaj minden lehetőségét kihasználja, hogy nevetésre sarkallja a nézőt. A helyzetkomikumra épít, jól megírt szópárbajokat, jó szituációkat alkalmaz, míg harsány komédiává dagad. Arra is lehetőséget ad, hogy a színész túlzásokba essen, sok legyen.

A közönség partner volt, egyaránt vette a térdcsapkodós harsány poénokat és a visszafogottabban humoros párbeszédeket.

Pénteken a sort az Experidance zárja, Román Sándor rendezésében az Ezeregyév – történelmi táncshow látható. Az egész estét betöltő produkció a magyar történelmet dolgozza fel 21 képben, a honfoglalástól napjainkig 500 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.