- hirdetés -

Sok színes program vár rátok a következő hetekben, válogassatok kedvetekre!

Árpád-kertben:

Nyári Színházi Estékre hívnak mindenkit július 2-6-ig a Petőfi Művelődési Központba. Július 6-án 20:30-tól az ExperiDance – Ezeregyév – történelmi táncshow látható. Rendező – Koreográfus: Román Sándor. Az EXPERIDANCE Tánctársulat egész estét betöltő produkciója a magyar történelmet dolgozza fel 21 képben, a honfoglalástól napjainkig 500 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve. Bővebb információ: 68/411-048, vagy a PMK honlapján.

Gasztro-kert – július 6-7-én az Árpád-kertben. Megtekinthető az Alma zenekar műsora, koncertet ad a Mr. Shame zenekar, lesz kirakodóvásár, délelőtt és délután játékos vetélkedők a Nagycsaládosok Egyesületével, kreatív alkotóműhely különleges dekorációs festés bemutató, szabad tűzön készült ételek versenye lesz (amelyre csapatok jelentkezését várják). Az ételek zsűrizésében közreműködik: Nádas György humorista. Felcsendülnek népszerű operett dallamok a Dolce Vita Művészeti Egyesület előadásában, fellép a Petőfi Művelődési Központ Starlet énekcsoportja, bemutatót tart az Orosházi Kyokoshin Karate Szabadidő Kör Egyesület Karate és Aerobik Szakosztálya, megtekinthető a Ki játszik ilyet…? – az Arpajafalva Családi Napközi zenés gyermekműsora, a Best Dance Company hip-hop bemutatója, a Harangos Néptáncegyüttes műsora, Nádas György humorista műsora, lesz menyasszonyi csokor bemutató a Rózsavilág Virágműhely munkáiból és Ganxsta Zolee és a Kartel ad élő koncertet. További információ: 68/411-048;  vagy a PMK honlapján.

III. Kamion- és Kötélhúzók éjszakája lesz július 14-én az Árpád-kertben. Az Oros-haza Baráti Kör várja 8 fős orosházi csapatok jelentkezését a nagy küzdelemre. A csapatokat összesorsolják és két nyert húzásig tart a vetélkedés. A legjobbak pedig küzdhetnek a végső győzelemért és a nyereményekért. A versenyben egyszerre 7 ember húz, 1 fő pedig csereként várja a bevetést. A kötélhúzó verseny mellett idén meghirdetik a kamionhúzást is. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várják. Kiderül, hogy a haverjaiddal mennyi idő alatt húztok el egy több tonnás kamiont.
Jelentkezni július 10-ig lehet az oroshazabaratikor@gmail.com címen. Jelentkezéskor kérik megadni a pontos nevet, telefonszámot. Bővebb információ ide kattintva az OHBK oldalán.

Bogárzói Lóversenypályán:

Július 7-8-án a Bogárzói Lóversenypályán Gyepderby – Békés megyei bajnokság V. fordulója lesz kettes-, és póni fogatok részére. Július 7-én 9:30-tól ünnepélyes felvonulás és megnyitó lesz, majd kezdődik az I. forduló „C” kategóriás fogatok akadályhajtása,13 órától pedig a II. fordulóban „C” kategóriás fogatok akadályhajtására kerül sor. Az eredményhirdetés 16 órakor kezdődik. Július 8-án 10 órától maratonhajtásra várnak mindenkit. További információ: 30/445-3220.

Gyopárosfürdőn:

Gyopárosi Humor fesztivál lesz nyugdíjas egyesületeknek július 7-én Gyopárosfürdőn.

Sör-, Virslifesztivál lesz Gyopárosfürdőn július 20-tól 22-ig. Gyermekprogramok, családi programok, strandkézilabda, strandfoci, hőlégballon repülés várja az érdeklődőket. Fellép a Bikini, Szabó Ádám, a Magna Cum Laude, és a Kowalsky meg a Vega. Bővebb információ: www.gyoparosfurdo.hu

Amadeus Kávéházban:

Kupeczik Éva Eclogák című fotókiállítását július 12-én 18 órakor Veres Ildikó nyitja meg az Amadeus Kávéházban. A tárlat augusztus 12-ig tekinthető meg.

Városházi Galériában:

Az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjainak kiállítása július 16-ig látható. Alkotók: Zsurkáné Benyovszki Piroska, Nagyné Sinka Erzsébet, Szőke Zsuzsa. Bővebb információ: 68/472-350.

Gyopárosi Mini Galériában (Tourinform iroda):

Varga Béla fafaragó művész kiállítása július 23-ig tekinthető meg. Nyitva tartás: hétfő-péntekig 9-17 óráig, szombaton 9-14-ig.

Városi Képtárban:

A Lajtorja Fiatal Alkotóművészek Kulturális Egyesülete tagjainak kiállítása augusztus 24-ig látható. Alkotók: Ágoston Lóránt, Egeresi Nóra, Huszár Imre, Kiss Ferenc, Molnár Sándor, Radvánszki Levente, Varga Levente, Varsányi András, Vinkó Leó.

Medvegy Ivett fotókiállítása és Dr. Szelényi Zoltán képeslap gyűjteménye augusztus 24-ig látható.

Szántó Kovács János Múzeumban:

Szántó Kovács János Múzeumban az Avar kiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg.

Petőfi Művelődési Központban:

Petőfi Művelődési Központ színháztermi előterében Pirer Gyula festményeinek kiállítása július 25-ig látható.

Koncertek lesznek július 13-án a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.18 órától a Vízió együttes, 20 órától pedig a Kon-Ti-Ki zenekar lép fel. Belépés ingyenes! További információ: 68/411-048; vagy a PMK honlapján.

Gellértegyházán:

Népi hagyományőrző estekre várnak mindenkit június 22. és augusztus 24. között péntekenként Orosháza-Újosztás, Gellértegyházán. Az esteken a látogatók lovagolhatnak, íjászkodhatnak, hagyományos ételeket, italokat kóstolhatnak. A részvétel ingyenes. Információ: 70/391-8933, info@gellertegyhaza.hu, vagy Gellértegyháza honlapján.

A békéscsabai Jókai Színház programjait itt találjátok.

Táborok:

Kézműves tábor lesz július 9-13. között a Petőfi Művelődési Központban. Készíthettek papírfigurákat, állatmécseseket, gyöngyékszereket, társasjátékokat, és sok mást. A foglalkozások minden nap 8-16 óráig tartanak. 8 éves kortól várják a jelentkezőket. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás: 68/411-048, vagy a PMK honlapján.

Felnőtt néptánc tábor lesz július 9-13. között a Petőfi Művelődési Központban, minden nap 10-13 és 14.30-17.30 óra között. Táncanyag: kalotaszegi táncok. A táborokat vezeti: Panyi Katalin és Móricz Bence, a városi néptáncegyüttesek művészeti vezetői. Jelentkezni július 6-ig a Petőfi Művelődési Központban lehet. További információ: 68/411-048; vagy a PMK honlapján.

Régészeti tábor lesz július 9-13-ig a Szántó Kovács Múzeumban. Kíváncsi vagy arra, hogy mit csinál egy régész? Hogy hogyan találták meg a kincseket a föld mélyén? Most fényt derítenek a titokra! A tábor egy hete alatt feltárhattok, áshattok, rajzolhattok, fényképezhettek, dokumentálhattok. Várják azoknak a 3-6. osztályosoknak a jelentkezését, akiknek felkeltették érdeklődését! Érdeklődni Józó Tamásnénál lehet a 68/412-853-as, vagy a 30/515-7385-ös telefonszámokon, vagy személyesen a Szántó Kovács Múzeumban (szkm@szkm.hu).

Kézműves táborba hívják a gyerekeket július 16-20-ig a Petőfi Művelődési Központba. Készíthettek papírfigurákat, állatmécseseket, gyöngyékszereket, társasjátékokat, és sok mást. A foglalkozások minden nap 8-16 óráig tartanak. 8 éves kortól várják a jelentkezőket. Jelentkezés és bővebb felvilágosítás 68/411-048, vagy a PMK honlapján.

„Képes vagy rá!” – III. Hagyomány- és mesterségőrző napközi tábor lesz Gellértegyházán július 16-20-ig a fazekasság, íjászat és a népi kézművesség iránt érdeklődőknek. Egyéb programok: háztartási ismeretek (tészta, kürtőskalács készítés), rovásírás tanulás, csillagászat, lovas kocsikázás, sárkány készítés, ősi magyar állatfajták bemutatása, sportolás, kirándulás. Érdeklődni és jelentkezni (10 éves kortól) az info@gellertegyhaza.hu e-mail címen és a +36-30/938-84-39-es telefonszámon lehet. A tábor estéit különböző programokkal színesítik: tábortűz, táltosdobolás, szalonnasütés, Tekergők népzene és táncház, Baranta bemutató.

Béke Horgásztónál:

Horgásznap, Nagy Halfogó Horgász Verseny lesz július 14-15-ig a Béke Horgásztónál csak a Kinizsi Horgászegyesület tagjainak. További információ: 30/424-0056.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.