- hirdetés -

A pilseni világbajnokságon két ezüstérmet szereztek a toldisok, rövid pihenő után folytatódik a felkészülés a következő versenyekre.

Röviden már hírt adtunk az orosházi lányok pilseni szerepléséről. Május 21-e és 26-a között a csehországi Pilsen adott otthont az idei felnőtt, junior és ifjúsági fekvenyomó világbajnokságnak. A megmérettetésen több mint harminc ország legjobbjai indultak. Az Orosházi Toldi SE versenyzői közül Imre Daniella az ifjúsági világbajnokság 72 kg-os súlycsoportjának ezüstérmese lett, testsúllyal kapott ki orosz ellenfelétől. Szabó Ágnes szintén vb ezüstérmes lett a felnőttek mezőnyében 182,5 kg-mal.

A napokban már itthon, az edzőteremben kértünk értékelést a két orosházi sportolótól és a Toldi SE elnökétől, Musztafa Imrétől. Szabó Ágnes szerint erős volt a mezőny, az ezüstéremmel elégedett.

Ezüstlányok: Imre Daniella (b) és Szabó Ágnes
(klikk a képre) Fotók: Toldi SE

− +84 kg-ban indultam, elsőre a 172,5 kilogrammot magabiztosan teljesítettem. Másodikra 182,5 kg jött, az is érvényes lett. Ekkor már tudtuk, hogy úgymond befoghatatlan vagyok, a harmadik helyezett nem tud beérni. Harmadik próbálkozásom 190 kg volt, ami egyéni csúcs lett volna, de sajnos nem sikerült. Ezüstérmet szereztem, amivel nagyon elégedett vagyok. Nagyon sokat fektettünk ebbe a versenybe, a mezőny az utóbbi évekhez képest sokkal erősebb volt – hangsúlyozta a vébé ezüstérmes orosházi erőemelő.

Imre Daniella az ifjúságiak közt, a 72 kg-os súlycsoportban lett második, azt mondja, elégedett, de azért lehetett volna jobb is. Testsúllyal kapott ki.
− Az ifjúsági fekvenyomó vébé 72 kg-os súlycsoportjában indultam. 82,5 kg volt a kezdőfogásom, sikerült is, majd 87,5-re mentünk, ez is meglett. Egy orosz lánnyal csatáztam, harmadik fogásra 97,5 kg-ra kértük a súlyt, ami viszont már sajnos nem sikerült, így második lettem. Nehezebb testsúllyal kaptam ki. Összességében lehetett volna jobb is, de elégedett vagyok. A következő verseny az ifjúsági erőemelő vébé lesz Lengyelországban – emelte ki Imre Daniella.

Felemás érzései vannak a világbajnokságot tekintve Musztafa Imrének, a Toldi SE vezetőedzőjének. Megtudtuk, pihenőt kapnak a lányok, majd jönnek az újabb komoly versenyek.
− Több mint 500 versenyző vett részt a pilseni világbajnokságon, felemásan értékelem a teljesítményt: Imre Daniellának nyernie kellett volna, Szabó Ágival elégedett vagyok. Két hét pihenőt kaptak a lányok a vébé után, utána folytatjuk a felkészülést. Augusztus elején Szabó Ági a nyílt fekvenyomó Eb-n indul, Daniella Lengyelországban az ifjúsági és junior erőemelő vébén vesz részt. Október végén lesz Puerto Rico-ban a felnőtt világbajnokság, ott is indulunk – tette hozzá a vezetőedző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.